تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان

تاریخ اسلام و تشیع
تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان
.....
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

۱۱ مطلب در آبان ۱۳۹۸ ثبت شده است

نتیجه تصویری برای وحدت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ آبان ۹۸ ، ۱۰:۲۷
عباس جعفری (فراهانی)

به گزارش رهیافتگان (پایگاه جامع مبلغین و تازه مسلمانان)  چهره تبلیغی پیامبر، روشنگری ایشان، مبشر و منذر بودن ایشان فراتر از جامعه اسلامی، همه انسانها را در برمی‌گیرد. بر همین اساس، باور غیرمسلمانان درباره پیامبر برای همه ما می‌تواند دارای اهمیت باشد.

مقاله‌ مرحوم مجتبی مینوی (۱۳۵۵ ش.) با عنوان «اسلام از دریچه چشم مسیحیان» در مجموعه مقالات دو جلدی «محمد؛ خاتم پیامبران» (این مجموعه مقالات در سال ۱۳۴۸ ش. از سوی حسینیه ارشاد به چاپ رسیده است و بزرگانی مانند شهید مطهری هم در آن مقاله دارند).

 اولین گزارش خوب و مستند به زبان فارسی در باره ریشه‌های نگاههای کینه‌توزانه و خصمانه غربیها با پرچمداری اصحاب کلیسا درباره پیامبر است. کتاب ارزشمند Muhammad in Eroupe نوشته خانم مینو صمیمی هم که در سال ۲۰۰۰ م. چاپ شده و ترجمه فارسی آن با عنوان «محمد(ص) در اروپا»، در سال ۱۳۸۴ ش. به فارسی ترجمه شده است، گزارشی روشن و قابل اعتماد از «هزار سال افسانه‌سازی و دروغ‌پردازی در غرب» در اختیار خواننده قرار می‌دهد. آثار قابل توجهی هم در بررسی انتقادی نوشته‌های غربی ها در باره پیامبر در جهان اسلام و نیز در کشور خودمان نوشته شده است.

در نگاهی تاریخی به این موضوع، می‌توان گفت که پیامبر پژوهی در غرب از کلیسا و به دست ارباب کلیسا شروع شد. اولین نوشته‌ها در باره پیامبر آکنده از بدبینی و تهمت و افترا و بدگویی است. تلقی مسیحیان کاتولیک اروپا در آن دوره این بود که پیامبر مانع گسترش دعوت نجات‌بخش مسیح شده است و لذا هر نوع بدگویی در حق پیامبر را روا می‌داشتند. همزمان با تحولات اروپا و تغییر مرکزیت قدرت از کلیسا به دولت و تقویت رویه استعماری غربیها، شناخت شرق و به ویژه شرق اسلامی این بار با انگیزه شناخت برای سلطه رونق گرفت و لذا کینه‌توزی نسبت به پیامبر کاهش یافت. این که قرار گرفتن نام پیامبر در کتاب قهرمانان (چاپ شده در سال ۱۸۴۱ م.)  نوشته توماس کارلایل (۱۸۸۱م.) در کنار نام شخصیت هایی مانند ناپلئون و شکسپیر بازتاب مثبت گسترده‌ای بین مسلمانان پیدا کرد به همین خاطر بود که از یک دنیای آکنده از صداهای ناهنجار، ناگاه صدایی خوش به گوش می‌رسید. نمونه آثار همدلانه‌تر در باره پیامبر در این دوره قابل توجه و در منابعی که در این باره تدوین یافته در دسترس است.

با پایان یافتن عصر استعمار کهن، مطالعات شرق‌شناسی و اسلام‌شناسی و پیامبرشناسی هم تحول یافت و این بار شاهد رشد چشمگیر آثاری با رویکرد علمی هستیم. نگاه واقع‌بینانه‌تر به پیامبر در عهد استشراق علمی چون در امتداد استشراق استعماری است طبعا از نگاههای منفی و سلبی آن دوره خالی نیست ولی حجم آثار همدلانه در باره پیامبر به صورت چشمگیری در این دوره افزایش یافت. اعترافات غربیها به اشتباه بودن برداشتهایشان از پیامبر هم به فراوانی در منابع این دوره به چشم می‌خورد.

در ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ کارگاهی در دانشگاه اصفهان با عنوان «تبیین فراز و فرود جایگاه رسول الله (ص) از منظر اسلام شناسان اروپایی» با حضور یکی از مستشرقان فرانسوی به نام جان تولن John Tolan  برگزار شد. عنوان مقاله‌ای که حقیر در آن کارگاه ارائه کردم، چنین بود: «جایگاه پرفراز و بی نشیب پیامبر صلی الله علیه وآله نزد اروپاییان و ظرفیت تمدنی آن»، هدف بنده از این عنوان و مفاد مقاله، این بود که نشان بدهم نگاه غربیها در باره پیامبر چگونه از یک سطح بسیار منفی و خصمانه به تدریج به یک نگاه واقع‌بینانه و حتی همدلانه سوق پیدا کرده است و در نگاهی کلی همواره رو به فراز بوده و هیچ گاه نشیب نداشته است. یکی از کتاب های مهم که نمونه نگاه منصفانه به پیامبر است، کتاب Muhammad; his life based on earliest sources است که چاپ نخست آن به قلم مارتین لینگز با نام اسلامی ابوبکر سراج‌الدین در سال ۱۹۸۳ م. منتشر شد و تاکنون به بیش از بیست زبان زنده دنیا و ترجمه فارسی آن هم با عنوان «محمد صلی الله علیه وآله بر پایه کهن‌ترین منابع» در سال ۱۳۸۹ ش. منتشر شده است. این کتاب به خوبی بازتاب‌دهنده تحول مثبت نگاه غربی ها در باره پیامبر است.

ادامه در لینک اصلی 

https://rahyafteha.ir/75019/%da%a9%d8

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۹ آبان ۹۸ ، ۰۹:۰۶
عباس جعفری (فراهانی)

مراسم معارفه "قائم مقام مجمع جهانی اهل بیت(ع) در دفتر قم"، صبح روز ـ دوشنبه 13 آبان 1398 ـ در ساختمان مجمع قم برگزار شد. در این مراسم، آیت الله «رضا رمضانی» دبیرکل مجمع، حجت الاسلام والمسلمین «احمد احمدی تبار» را به عنوان مشاور و قائم مقام خود در دفتر قم مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) معرفی کرد.

مراسم معارفه قائم مقام دبیرکل در دفتر قم مجمع جهانی اهل بیت(ع)

مراسم معارفه قائم مقام دبیرکل در دفتر قم مجمع جهانی اهل بیت(ع)

مراسم معارفه قائم مقام دبیرکل در دفتر قم مجمع جهانی اهل بیت(ع)

لینک خبر

https://fa.abna24.com/news/%d8%b9%da

https://fa.abna24.com/news/%d8%a7%d8%ae

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آبان ۹۸ ، ۰۹:۳۹
عباس جعفری (فراهانی)

 به مناسبت هفتمین روز درگذشت علامه «سید جعفر مرتضی العاملی(ره)» مراسم بزرگداشتی از سوی نهادهای علمی و تبلیغی، دوشنبه شب 13 آبان 1398 در مسجد اعظم قم برگزار شد.

سخنران ویژه مراسم هفتم درگذشت علامه سید جعفر مرتضی العاملی، حجت الاسلام و المسلمین نظری منفرد استاد حوزه علمیه قم بود که در سخنرانی خود به ویژگی های این عالم برجسته شیعه لبنانی پرداخت.

نظری منفرد اشاره به اهمیت آموختن علم فقه اظهار داشت: در روایتی از امام رضا(ع) به جایگاه والای علم فقه و فقها اشاره شد و رسول اکرم(ص) نیز بر آموختن سه علم اصول، اخلاق و فقه تاکید داشتند.

وی ادامه داد: این گونه نیست که انسان بتواند بدون صرف عمر، بذل وسع و زحمت کشیدن به مرحله فهم دین برسد، آیت الله سید مرتضی جعفر العاملی عمر خودش را در راه کسب و نشر معارف اهل بیت(ع) صرف کرد و آثار ارزشمندی از خود به جای گذاشت.

استاد حوزه علمیه قم افزود: ارتباط تنگاتنگی میان سه علم اخلاق، فقه و تاریخ وجود دارد و نمی توان که این علم ها را از یکدیگر جدا کرد، فقیه برای اینکه بداند حدیث در چه ظرف زمانی صادر شد، نیاز به دانستن علم تاریخ دارد.

نظری منفرد، علامه سید جعفر مرتضی العاملی را یک مورخ بی نظیر دانست و تصریح کرد: برگزاری مراسم های بزرگداشت برای شخصیت هایی همچون ایشان به عنوان احترام به مقام علم، لازم است، یک مورخ زبردست کسی است که نه تنها تاریخ را جمع آوری کند، بلکه دست به تحلیل بزند و علامه سید جعفر مرتضی العاملی این گونه بود.

وی ادامه داد: کسی که به دنبال بررسی تاریخ است، باید ضمن عقلانیت، آگاهی به فروع دین و اخلاقیات را داشته باشد، این موارد دارای اهمیت است.

گزارش تصویری/ مراسم هفتمین روز درگذشت علامه سید \

استاد حوزه علمیه قم افزود: علامه سید جعفر مرتضی العاملی عمر خود را در دفاع از اهل بیت(ع) صرف کرد، ایشان کتاب «ماساة الزهراء(س)» را در دو جلد قطور برای دفاع از مظلومیت حضرت فاطمه(س) و پاسخ به شبهات در این خصوص به نگارش درآورد و روند نگارش کتاب ها توسط علامه العاملی بعد از کتاب «ماساة الزهراء(س)» سرعت گرفت.

نظری منفرد با اشاره به آثار برجای مانده از علامه العاملی اظهار داشت: ایشان 250 کتاب از خود برجای گذاشت، علامه العاملی بیش از 70 سال عمر کرد و تلاش بی وقفه ای به صورت شبانه روزی برای تالیف داشت.

وی ادامه داد: علامه العاملی ارتباط تنگاتنگی با فضلای حوزه علمیه قم داشت و آثار برجای مانده از ایشان مورد ارجاع پژوهشگران است.

استاد حوزه علمیه قم فقدان علامه العاملی را برای حوزه‌های علمیه ضایعه‌ای جبران ناپذیر توصیف کرد و گفت: این اشخاص با آثار ارزشمندی که از خود به یادگار گذاشتند، مایه فخر و مباهات تشیع به شمار می‌آیند. 

آیت‌الله علامه سید جعفر مرتضی عاملی در عصر حاضر یکی از برجسته‌ترین سیره‌نگاران در جهان اسلام بود. روش اجتهادی او در تاریخ و سیره‌نگاری، طرحی نو در حوزه‌های علمیه و همچنین در میان پژوهشگران علوم دینی درانداخت. آثار علامه در حوزه تاریخ البته در میان دیگر شاخه‌های علوم دینی نیز تأثیرگذار بود. آثار علامه سید جعفر مرتضی در دفاع از حریم تشیع و معارف قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) و نیز پیراستن و تصحیح دیدگاه‌ها نسبت به حوادث و رویدادهای تاریخ اسلام جایگاه بلندی دارند. زنده یاد مرتضی عاملی عالم دینی، متخصص تاریخ اسلام و تشیع، سیره‌نگار شیعی و از عالمان حوزه علمیه قم و لبنان بود. وی کتاب‌هایی در زمینه سیره اهل بیت تالیف کرده که الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص) و مأساة الزهراء(س) از جمله این آثار است. از فعالیت‌های مهم او در سال‌های اقامت در قم، می‌توان به پژوهش در زمینه‌های مختلف تاریخ و عقاید شیعه، راه‌اندازی «منتدا» یا «مدرسه علمیه جبل عاملی ها» و تدریس برای دانشجویان دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس اشاره کرد. وی در همین سال‌ها از تدریس، ارائه مشاوره‌های تحقیقاتی و ایجاد شرایط مناسب برای تحصیل طلاب لبنانی نیز غافل نبود. وی طی ۲۵ سال سکونت در شهر قم ضمن حمایت و تربیت طلاب لبنانی در صورت ضرورت به حمایت ایدئولوژی انقلاب اسلامی پرداخت و مباحثی در حکومت از سیره اهل بیت (ع) تدوین نمود.

لینک خبر

https://fa.abna24.com/news/%d8%a7%

تصاویر

https://fa.abna24.com/news/%d8%b9%da

https://fa.shafaqna.com/news/835098

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ آبان ۹۸ ، ۰۸:۵۱
عباس جعفری (فراهانی)

نتیجه تصویری برای سیزده آبان

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ آبان ۹۸ ، ۰۸:۵۰
عباس جعفری (فراهانی)

مراسم تشییع و وداع با پیکر عالم وارسته حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی‌اصغر قاضی‌زاده(ره)، از علمای نامدار اراک، روز پنج‌شنبه نهم آبان‌ماه 1398 ساعت ۹ صبح از مقابل مدرسه علمیه حاج محمد ابراهیم اراک برگزار و جهت تشییع و خاکسپاری به قم منتقل شد.

عالم اراکی در حرم بانوی کرامت آرام گرفت+تصاویر

پیکر این استاد برجسته حوزه علمیه اراک ،پس از انتقال به قم عصر پنج شنبه، ساعت ۱۴ پس از اقامه نماز توسط آیت الله العظمی شبیری زنجانی از مسجد امام حسن عسکری (ع)  به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) با حضور گسترده حوزویان تشییع و خاکسپاری شد.

آیت‌الله حاج شیخ علی‌اصغر قاضی‌زاده، متولد سال 1310 از علمای اراک و از شاگردان آیات عظام امام خمینی (ره)، بروجردی (ره) و  اراکی (ره) دیروز در سن هشتاد و هفت سالگی دارفانی را وداع گفت.

لینک اصلی

https://www.yjc.ir/fa/news/7123225

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آبان ۹۸ ، ۰۸:۲۷
عباس جعفری (فراهانی)
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با یادآوری این نکته که در تحلیل تاریخی دوره زندگی امام مجتبی(ع) کم‌کاری شده است، تصریح کرد: این مقطع به خصوص صلح‌نامه تا جایی مهم است که امروز هم معرکه آرای جریانات سیاسی است و عده‌ای با استناد به این موضوع، قراردادهای امروز را توجیه می‌کنند و برخی هم با بیان اینکه این دوره با آن دوره قابل قیاس نیست، آن را زیر سؤال می‌برند.
Image result for ‫امام مجتبی(ع)‬‎

حجت‌الاسلام عباس جعفری‌فراهانی، دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه در مواجهه با تاریخ زندگی امام حسن مجتبی(ع) و بازگویی آن برای جامعه مظلومیت شدیدی وجود دارد، گفت: ائمه همگی نور واحد هستند ولی شناخت مردم نسبت به زندگانی ایشان کم است و حتی کم‌دانشی در این زمینه شامل برخی خواص هم هست.
وی با بیان اینکه شناخت چرایی صلح امام و اهداف و نتایج آن بسیار در تحلیل تاریخ امروز مهم است، تأکید کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی در کتاب انسان ۲۵۰ ساله، مطالبی در مورد امام فرموده‌اند که البته قبل از ایشان شهید صدر و بعد از او شهید بهشتی، شهید مطهری، شهید حکیم و ... هم آن را بیان کرده‌اند و آن اینکه هر کدام از ائمه را باید در جای خود مورد بررسی قرار دهیم.
جعفری با تصریح این مطلب که قیاس میان اهل بیت(ع) چون در دوره‌های مختلف زندگی کرده‌اند درست نیست، اظهار کرد: عاشورا و امام حسین(ع) خیلی مورد توجه بوده و هست ولی به بقیه ائمه کمتر پرداخته شده است و این در حالی است که اگر هر کدام از ائمه به جای دیگری بودند همان کاری را می‌کردند که دیگر ائمه کردند.
 دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه امام حسن(ع) نقش زیادی برای دوران امام حسین(ع) ایفا کردند، ابراز کرد: امام وقتی مجبور شدند صلح نامه را بپذیرند که در واقع ناشی از وجود یاران ضعیف او از یک سو و تزویر و فریب معاویه  و نیرنگ بازی او بود در آن قید کردند که معاویه حق ندارد برای بعد از خود جانشینی تعیین کند ولی معاویه زیر بار این تعهد نرفت و به اصطلاح مشت او باز شد و گرچه یزید با فریب‌های معاویه به خلافت رسید ولی کار به جایی رسید که عایشه هم که با اهل بیت(ع) دشمن بود با خلافت یزید مخالفت کرد.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ آبان ۹۸ ، ۰۹:۵۶
عباس جعفری (فراهانی)

۲۸ماه صفر سال 11 هجری مصادف با سال روز رحلت سید الانبیاء حضرت محمد المصطفی (ص) است. وجود مقدسی که خداوند متعال تمام جهان را به یمن او و عترت پاکش آفرید ... . 

مسجدالنبی مرقد مطهرسید انبیاء محمد مصطفی (ص) در مدینه منوره

آیین سوگواری رحلت پیامبر اکرم (ص) در کرمانشاه برگزار می‌شود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ آبان ۹۸ ، ۰۹:۴۷
عباس جعفری (فراهانی)

علامه سیدجعفر مرتضی عاملی متخصص تاریخ اسلام و تشیع و از علمای حوزه علمیه قم و لبنان به دیار باقی شتافت. وی کتاب‌هایی در زمینه سیره اهل بیت(ع) تالیف کرده که الصحیح من سیرة النبی الاعظم(ص) و مأساة الزهراء(س) از جمله این آثار است.

https://wikinoor.ir/%D8%B9%D8%A7%D9%

مراسم تشییع در لبنان

https://iqna.ir/fa/news/3852885/%D9%81%

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ آبان ۹۸ ، ۰۸:۵۶
عباس جعفری (فراهانی)

همایش مجتهد شهید فردا در قم برگزار می شود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۱ آبان ۹۸ ، ۱۴:۳۷
عباس جعفری (فراهانی)