تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان

تاریخ اسلام و تشیع
تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان
.....
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

۷ مطلب در فروردين ۱۳۹۷ ثبت شده است

بنیاد بین المللی نهج البلاغه «هفدهمین کنگره بین المللی نهج البلاغه» 

را با موضوع:

عهدنامه امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام به مالک اشتر با تبیین محورهای:

سیاسی، فرهنگی،اجتماعی،اقتصادی،حقوقی و مدیریتی آن

برگزار می کند.

 


اهداف کنگره:

با توجه به اهمیت نهج البلاغه و به خصوص عهدنامه مالک اشتر به عنوان مرام نامه حکومت داری در ابعاد مختلف آن، اهداف ذیل در این کنگره دنبال می شود:

۱- تبیین نقش عهدنامه در توانمند سازی مدیریت اسلامی برای حل مشکلات اجتماعی در سطح های مختلف (کلان،میانه و خرد).

۲- بیان راهکارهای اجرایی مدیریت جوامع اسلامی.

۳- وارد کردن سیاست گذاری های عهدنامه در بستر سیاسی و اجرایی جوامع اسلامی.

۴- استخراج راه کارهای عملی در مدیریت های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... .

محور های پیشنهادی برای تدوین مقاله:

محققان و پژوهشگران محترم مقالات خود را در محورهای ذیل با تأکید بر عهدنامه مالک اشتر به نشانی دبیرخانه کنگره ارسال نمایند:

الف:سیاست و حکومت

۱-تبیین مبانی، اهداف و آثار تشکیل حکومت اسلامی.

۲- بررسی راه کارهای کنترل و نظارت بر عملکرد کارگزاران.

۳- عوامل ایجاد و تداوم اعتماد متقابل بین مردم و حکومت.

۴- عدالت اجتماعی.

۵- بررسی عوامل تقویت جایگاه حکومت ها.

۶- بررسی عوامل موثر در انحطاط حکومت ها و راه کارهای برون رفت از آن.

۷- سیاست ها وشیوه های تعامل حکومت با مردم.

۸- معیارها و شاخصه های گزینش وزراء،کارگزاران، مشاوران و مدیران.

۹- بررسی جایگاه و اهمیت حکومت در ایجاد انتظام اجتماعی.

۱۰- بررسی جایگاه و اهمیت رهبری و پیروی از آن.

ب:  فرهنگی

۱-جایگاه فرهنگ،ارزشها و هنجارهای اجتماعی در نگاه حضرت و راهکارهای نهادینه سازی آن در میان کارگزاران و مردم.

۲- حکومت و شاخصه های توسعه فرهنگی (فرهنگ سازی ).

۳- بررسی جایگاه و نقش خواص و عامه مردم در نگاه امیرالمؤمنین علیه السلام.

۴- بررسی و اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در صیانت از ارزش ها و هنجارهای فرهنگی و اجتماعی.

ج: اجتماعی

۱- جایگاه و نقش کارگزاران حکومت در تعالی معنوی و مادی مردم و جامعه.

۲- بررسی نقش طبقات و اصناف جامعه ازنظر وظایف و ویژگی های هر طبقه.

۳- راهکارهای اجرای عدالت اجتماعی در جامعه.

۴- بررسی راه کارهای کنترل انحرافات اجتماعی در جامعه.

ادامه در لینک زیر

http://nahj-albalaghe.ir/congress/node/4

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۹۷ ، ۱۲:۳۱
عباس جعفری (فراهانی)

کنگره بین المللی «نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی» تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دامت برکاته) برگزار می شود.

زمان: 20 و 21 اردبیهشت 1397/حوزه علمیه امام کاظم (علیه السلام)
مکان: قم- مرکز همایش های حضرت رسول اعظم (صلی الله علیه وآله)

زمان و مکان برکزاری کنگره نقش شیعه در پیدایش و گسترش علوم اسلامی

لینک اصلی

http://shia-congress.com/fa/Default

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ فروردين ۹۷ ، ۰۹:۰۹
عباس جعفری (فراهانی)

در کتاب «انسان 250 ساله» براساس بیانات مقام معظم رهبری پیرامون «سبک زندگی سیاسی و مبارزاتی پیامبر اکرم (ص)» آمده است:

بعثت خاتم، آغاز بیداری

کار مهم پیامبر خدا(ص)، دعوت به حق و حقیقت و جهاد در راه این دعوت بود. در مقابل دنیای ظلمانی زمانی خود، پیامبر اکرم(ص) دچار تشویش نشد. چه آن روزی که در مکه تنها بود، یا جمع کوچکی از مسلمین او را احاطه کرده بودند و در مقابلش سران متکبر عرب، صنادید قریش و گردن‌کشان، با اخلاق‌های خشن و با دست‌های قدرتمند قرار گرفته بود، و یا عامه مردمی که از معرفت نصیبی نبرده بودند، وحشت نکرد، سخن حق خود را گفت، تکرار کرد. تبیین کرد، روشن کرد، اهانت‌ها را تحمل کرد، سختی‌ها و رنج‌ها را به جان خرید، تا توانست جمع کثیری را مسلمان کند.

و چه آن وقتی که حکومت اسلامی تشکیل داد و خود در موضوع رئیس این حکومت، قدرت را به دست گرفت. آن روز هم، دشمنان و معارضان گوناگونی در مقابل پیامبر(ص) بودند؛ چه گروه‌های مسلح عرب ـ وحشی‌هایی که در بیابان‌های حجاز و یمامه همه جا پراکنده بودند و دعوت اسلام باید آنها را اصلاح می‌کرد و آنها مقاومت می‌کردند و چه پادشاهان بزرگ دنیای آن روز دو ابرقدرت آن روز عالم یعنی ایران و امپراتوری روم که پیامبر(ص) نامه‌ها نوشت مجادله‌ها کرد، سخن‌ها گفت، لشکر‌کشی‌ها کرد، سختی‌ها کشید، در محاصره اقتصادی افتاد و کار به جایی رسید که مردم مدینه گاهش دو روز و سه روز، نان برای خوردن پیدا نمی‌کردند تهدیدهای فراوان از همه طرف پیامبر(ص) را احاطه کرد.

بعضی از مردم نگران می‌شدند، بعضی متزلزل می‌شدند، بعضی نق می‌زدند، بعضی پیامبر(ص) را به ملایمت و سازی تشویق می‌کردند، اما پیامبر(ص) در این صحنه دعوت و جهاد یک لحظه دچار سستی نشد و با قدرت جامعه اسلامی را پیش برد، تا به اوج عزت و قدرت رساند، و همان نظام و جامعه بود که به برکت ایستادگی پیامبر(ص) در میدان‌های نبرد و دعوت، در سال‌های بعد توانست به قدرت اول دنیا تبدیل شود. (۱۳۷۰/۷/۵)

بعثت خاتم، آغاز بیداری

خود آن حضرت(ص)، بنابر حدیث متواتر و معروف، فرمود: «بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ» بعثت با این هدف در عالم پدید آمد که مکرمت‌های اخلاقی و فضیلت‌های روحی بشر عمومیت پیدا کند و به کمال برسد، تا کسی خود دارای برترین‌ مکام اخلاق نباشد خداوند متعال این مأموریت عظیم و خطیر را به او نخواهد داد، لذا در اوایل بعثت، خداوند متعال خطاب به پیغمبر(ص) می‌فرماید: «وَ اِنَّکَ لَعَلَی‌ خُلُقٍ عَظیم» ساخته و پرداخته شدن پیغمبر(ص)، تا ظرفی بشود که خدای متعال آن ظرف را مناسب وحی خود بداند، مربوط به قبل از بعثت است، لذا وارد شده است که پیغمبر اکرم(ص) که در جوانی به تجارت اشتغال داشتند و درآمدهای هنگفتی از طریق تجارت به دست آورده بودند، همه را در راه خدا صدقه دادند، بین مستمندان تقسیم کردند. ... 

ادامه در لینک اصلی

http://www.shabestan.ir/detail/News/699111

http://historyofimamsajjad.com/Home/Page/1248

«تاج بندگی» در بعثت پیامبر اکرم (ص) در لینک زیر

http://www.tabnak.ir/fa/news/789976/%D8%AA%D8%

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۲۲:۳۱
عباس جعفری (فراهانی)

سال 1396 هجری شمسی نیز همانند سال های اخیر، سالی پر حادثه برای شیعیان جهان بود. نابودی کامل داعش در عراق و سوریه، ادامه تجاوزآل سعود به یمن، استمرار انقلاب مردم بحرین با وجود حصر خانگی آیت الله شیخ «عیسی قاسم»، انتخابات ریاست جمهوری در ایران و نیز تلاش دشمن برای ایجاد آشوب عمومی که به شکست انجامید، زلزله و سیل در نقاط مختلف جهان، تروریسم و خشونت با حمایت غرب، پیروزی های مقاومت اسلامی و حوادث خونبار در افغانستان و پاکستان از مهم‏ترین حوادث سال 1396 برای پیروان اهل بیت(ع) در جهان بود.

جهان تشیع در سالی که گذشت/ قسمت اول: بهار 1396

آنچه در پی می ‏آید مروری کوتاه بر حوادث مهم فروردین، اردیبهشت و خرداد 1396 در جهان تشیع است:

     ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

فروردین 1396
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

آذربایجان: در پی تخریب برخی مساجد تاریخی در کشور آذربایجان، اعتراضات مردمی شیعیان این کشور آغاز شد. همزمان با گسترش موج اعتراضات، «مجمع روحانیون» و حزب «اسلام» این کشور با صدور بیانیه‌های جداگانه به این اقدام واکنش نشان دادند.

آلبانی: مرکز جهانی بکتاشیه با همکاری رایزنی فرهنگی ایران در آلبانی و حمایت کمیته مطالعات و تحقیقات علویون، کنفرانس بین‌المللی "سنت پیامبر(ص)، امام علی (ع) و بکتاشیه" را برگزار کرد.

آفریقای جنوبی: کنفرانس وحدت مسلمین با حضور مسلمانان شیعه و سنی آفریقای جنوبی و با پیام دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در "ژوهانسبورگ" برگزار شد.

اتریش: روز ۶ فروردین "پنجمین کنفرانس حضرت زهرا(س)" در "وین" برگزار شد./ رکز مشاوره و مستند سازی مسلمانان اتریش (DCCM) که درباره امور مربوط به مسلمانان تحقیق می کند، گزارش جدیدی منتشر کرده که حاکی از افزایش چشمگیر اسلام هراسی در این کشور است. بر اساس این گزارش، اسلام هراسی در سال ۲۰۱۶ میلادی نسبت به سال ۲۰۱۵ در این کشور، با افزایش ۶۲ درصدی مواجه شده که آمار نگران کننده‌ای است.

استرالیا: وزیر امور خارجه سترالیا با اشاره به رشد تروریسم و گروه تروریستی تکفیری داعش در شرق آسیا، نسبت به امکان تشکیل خلافت به اصطلاح اسلامی در فیلیپین ابراز نگرانی کرد./ مسئولین مدرسه اسلامی «عرفان» در شهر "سیدنی"، در راستای ارائه خدمات بهتر به دانش آموزان خود، شعبه دوم این مدرسه را در منطقه دیگری از این شهر افتتاح کردند. این گسترش فعالیت یک مرکز اسلامی، به مذاق تعدادی از شهروندان نژادپرست استرالیایی خوش نیامد و با حمایت عضو اسلام ستیز شورای شهر سیدنی، راهپیمایی اعتراض آمیزی را به راه انداختند.

افغانستان: روز اول فروردین 6 تن از نیروهای دستگاه امنیتی افغانستان بر اثر انفجار یک خودروی بمب گذاری در استان "هلمند" کشته شدند./ 22 تن از عناصر گروه تروریستی داعش در استان "ننگرهار" در شرق افغانستان به هلاکت رسیدند./  وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اعلام کرد که روز بیست و چهارم فروردین در عملیاتی علیه مواضع گروه داعش در در "ولسوالی اچین" ننگرهار، بزرگترین بمب غیراتمی خود ــ موسوم به مادر بمب ها ــ را به کار برده است. در این حمله ۳۶ تروریست داعش کشته شدند./ روز سی و یکم فروردین "نمایشگاه بزرگ فرهنگی هنری و کتاب جمهوری اسلامی ایران" با حضور انتشارات مجمع جهانی اهل بیت(ع) و بیش از ۵۰ ناشر ایرانی و ۲۰ ناشر افغانستانی در کابل افتتاح شد.

ادامه در لینک اصلی 

http://fa.abna24.com/news/%DA%AF%D8%B2%D8%

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۲۲:۲۸
عباس جعفری (فراهانی)

به گزارش خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا ـ فراخوان ارسال مقاله به همایش «سیره و زمانه امام حسن بن علی عسکری ابن‌الرضا(ع)» اعلام شد.

این همایش در 9 محور پیرامون ابعاد شخصیتی امام حسن عسکری(علیه‌السلام) و با ریز موضوعاتی در ذیل عناوین کلان فراخوان شده است که عبارتند از:
1- زندگانی امام حسن عسکری(علیه‌السلام)؛ احوال شخصی، امامت، خاندان و فرزندان، القاب، همسران، امام‌زادگان منسوب به امام(علیه‌السلام) و حرم مطهر امام(علیه‌السلام)
2- عصر و زمانه امام حسن عسکری(علیه‌السلام)؛ بسترشناسی سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، وضعیت اهل سنت، شیعیان، حاکمیت، تعامل و ارتباط شیعیان مناطق مختلف با امام(علیه‌السلام)
3- مناقب، سیره و سبک زندگی امام حسن عسکری(علیه‌السلام)؛ سیره فردی، اجتماعی، خانوادگی، عبادی، اقتصادی، اخلاقی، کانون های شیعه، زمینه‌سازی برای غیبت
4- امام حسن عسکری(علیه‌السلام) و شیعیان؛ کانون‌های شیعی، سازمان وکالت و مناسبات امام با شیعیان
5- زمینه‌سازی برای عصر غیبت؛ تصویب نهاد وکالت، عدم پاسخگویی مستقیم به شیعیان
6- اندیشه‌ها و جریان‌های فکری عصر امام(علیه‌السلام)؛ جریان خلق قرآن، مذاهب فقهی، کلامی، حدیثی و غالیان
7- میراث علمی امام حسن عسکری(علیه‌السلام)؛ احتجاجات، مناظرات، گونه‌شناسی روایات، راویان، اصحاب، مسائل فقهی و کلامی نوظهور، اندیشه سیاسی حضرت، ادعیه، زیارات، نامه‌ها و اشعار
8- امام حسن عسکری(علیه‌السلام) از نگاه دیگران؛ امامان، اصحاب، شیعیان، اهل سنت، مستشرقان
9- مأخذپژوهی؛ کتاب‌شناسی امام عسکری(علیه‌السلام)، امام حسن عسکری(علیه‌السلام) در متون و منابع جهان اسلام(تاریخی، ادبی، روایی) و آسیب‌شناسی آثار پدیدآمده درباره حضرت.

این همایش پاییز 1397 برگزار می‌شود و مهلت ارسال مقالات تا پایان خردادماه سال 1397 است.

علاقه مندان می‌توانند تا پایان خردادماه مقالات خود را نشانی اینترنتی historiqom@gmail.com ارسال کنند و برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 02532917538 تماس گیرند.

گفتنی است همایش سراسری «سیره و زمانه امام حسن بن علی عسکری ابن الرضا(علیه‌السلام)» به همت انجمن علمی تاریخ پژوهان حوزه و با همکاری مجمع جهانی اهل بیت(ع) و دیگر مراکز علمی برگزار خواهد شد. مرکز مدیریت حوزه های علمیه، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دانشگاه باقرالعلوم، پژوهشکده حج و زیارت، دانشگاه ادیان و مذاهب، جامعه‌الزهرا(سلام‌الله‌علیها) و دانشگاه اصفهان از دیگر مراکز علمی مشارکت کننده هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۲۲:۲۲
عباس جعفری (فراهانی)

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تونس(2018) صبح روز جمعه 17 فروردین 1397 با شعار "بخوانیم، تا دو بار زندگی کنیم (به عربی: نقرأ، لنعیش مرّتین)" در پایتخت این کشور افتتاح شد.

سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تونس افتتاح شد + تصاویر

این مراسم با حضور "محمد زین العابدین" وزیر فرهنگ تونس، نظیر الجزائری او "عزالدین المهیوبی"، سفرای برخی از کشورها از جمله جمهوری اسلامی ایران، نویسندگان، ادبا، شعراء، مترجمین، هنرمندان، فعالان چاپ و نشر و شخصیت های سیاسی تونسی برگزار گردید. در ابتدای مراسم آقای "شکری المخبوت" مدیر نمایشگاه، گزارشی از روند برگزاری آن ارائه کرد.

وی گرایش موضوعی دوره سی و چهارم را "زن تونسی" اعلام کرد و گفت: نقش جامعه زنان تونس، در مسیر دموکراسی بسیار مهم بوده است و ما با این انتخاب، از مجاهدات آنان تکریم می‌کنیم.

المخبوت سپس با خوشامدگویی به وزیر فرهنگ الجزائر و هیأت همراه او، این کشور را به عنوان "مهمان ویژه" نمایشگاه امسال معرفی کرد و گفت: این انتخاب، به دلیل روابط تاریخی و تمدنی مشترک دو کشور تونس و الجزائر صورت گرفته است.

سپس دو وزیر فرهنگ تونس و الجزائر به ایراد سخن پرداختند. نقش کتاب در جهانی شدن، اهمیت آزادی بیان، توجه به تنوع موضوعات در تولید کتاب و ریشه های تاریخی و فرهنگی دو کشور تونس و الجزائر از مهمترین محورهایی سخنان این دو وزیر بود.

به گزارش خبرنگار ابنا از تونس، در ادامه این مراسم افتتاحیه، تعدادی از نویسندگان و مترجمین برتر در زمینه های مختلف، مورد قدردانی قرار گرفتند و جوایزی به آنها اهداء شد. علاوه بر نویسندگان تونسی، از سه فرهیخته عراقی، فلسطینی و مراکشی نیز تجلیل شد.

پس از پایان مراسم، روبان نمایشگاه بریده شد و مقامات حاضر از برخی غرفه ها دیدن کردند.

شیخ "راشد الغنوشی" رهبر حزب حاکم تونس (النهضة)، حجت‌الاسلام والمسلمین "بروجردی" سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس و حجت‌الاسلام والمسلمین "حسینی عارف" مدیرعامل خبرگزاری ابنا از شرکت کنندگان ایرانی در این مراسم بودند.

گزارش تصویری/ افتتاح سی و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تونس

لینک اصلی 

http://fa.abna24.com/news/%D8%A7%D8%AE%D8%A8

http://fa.abna24.com/news/%D8%B9%DA%A9%D8%B3-%D9%88

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۲۲:۱۳
عباس جعفری (فراهانی)

پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال ۱۳۹۷
بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم
یا مقلّب القلوب و الابصار، یا مدبّر اللّیل و النّهار، یا محوّل الحول و الاحوال، حوّل حالنا الی احسن الحال. اللّهُمَّ اهدِنا هُدَی المُهتَدین وَارزُقنَا اجتِهادَ المُجتَهِدین. (۱)

تبریک عرض میکنم به همه‌ی هم‌میهنان عزیز در هر نقطه‌ی کشور و هر نقطه‌ی جهان، و همین‌طور به همه‌ی ملّتهایی که نوروز را گرامی میدارند. بخصوص تبریک عرض میکنم به خانواده‌ی معزّز شهیدان و جانبازان عزیز و خانواده‌هایشان، و بخصوص تبریک میگویم به جوانان و نوجوانان کشور که امیدآفرینند و پیشرانِ حرکت ملّی کشورند. امیدوارم نوروزی شاد و شیرین داشته باشند و سالی پُرخیر و برکت. امسال فصل بهارِ طبیعت با فصل بهار معنویّت هم‌زمان است؛ یعنی فروردین و اردیبهشت و خرداد، با رجب و شعبان و ماه مبارک رمضان. امیدواریم که ان‌شاءالله رشد طبیعی و رشد معنوی، هر دو را امسال برای کشورمان و ملّتمان داشته باشیم. این امید در دل جوانه میزند که ان‌شاءالله رویشهای معنوی در کنار رویشهای مادّی، ذخیره‌ای برای این ملّت و این کشور و آینده باشد. سلام عرض میکنیم به محضر حضرت بقیّةالله (ارواحنا فداه) و یاد میکنیم و درود میفرستیم به روح مطهّر امام بزرگوارمان.

یک جمله در باب سال ۹۶ و یک جمله هم در باب سال ۹۷ عرض میکنیم: سال ۹۶ مثل همه‌ی سالها مجموعه‌ای بود از فرازونشیب‌ها و شیرینی‌ها و تلخی‌ها، مثل همه‌ی دورانهای زندگی؛ شیرینیِ سال ۹۶ بُروز عظمت و اقتدار ملّت و حضور ملّی بود از اوّل سال تا آخر سال. اوایل سال، حضور بسیار عظیم و خیره‌کننده‌ی مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها بود؛ بیش از چهل میلیون از جمعیّت کشور در انتخابات شرکت کردند و این حضورِ بسیار پُرمعنا و خوبی بود. بعد هم در راه‌پیمایی روز قدس در ماه مبارک رمضان و در پایان سال هم، راه‌پیمایی نهم دی و برتر از همه راه‌پیماییِ تماشایی بیست‌ودوّم بهمنِ امسال. البتّه در نهم دی بر اثر اغتشاشهایی که به وجود آمد -و من اشاره میکنم- مردم چند روز پی‌درپی در شهرهای مختلف کشور راه‌پیمایی‌های خودجوش داشتند که همه‌ی اینها نشان‌دهنده‌ی حضور ملّت بزرگ ایران و ملّت بصیر و چالاک و آماده‌به‌کار ایران در همه‌ی میدانهایی که حضور او لازم است بود. یک نقطه‌ی مهم و شیرینِ دیگر در سال گذشته این بود که جمهوری اسلامی توانست تهدیدهای منطقه‌ای -که هدف آن تهدیدها، لااقل یکی از اهداف آن تهدیدها ضربه‌‌ی به جمهوری اسلامی بود- را تبدیل کند به فرصت. نه‌فقط تهدیدها آسیبی به کشور نرساند بلکه تبدیل شد به فرصت؛ و کسانی که آگاه از مسائل بین‌المللی هستند، این معنا را بدرستی درک میکنند. یک نقطه‌ی مثبت دیگر تلاشهایی بود که در جهت زنده کردن و به کار بستن شعار سال -یعنی تولید ملّی و اشتغال در ذیل عنوان اقتصاد مقاومتی- انجام گرفت. کارهای خوبی برای مسئله‌ی اشتغال و تولید ملّی شد، البتّه کارهای زیاد دیگری باقی مانده است که باید بشود. و این شعار تا حدودی عملی شد در کشور، لکن به‌طور کامل بایستی کار ادامه پیدا کند تا ان‌شاءالله این شعار عملی بشود. تلخی‌هایی هم در سال ۹۶ داشتیم؛ حوادث زلزله، سیل، هواپیما، کشتی، که برخی از عزیزان ما جان باختند در این حوادث و حوادث تلخی بود برای ما. علاوه بر اینها خشکسالی در برخی از مناطق کشور بود که همچنان ادامه دارد و امیدواریم فضل الهی در بهار آن را جبران کند. و برخی از مشکلات معیشتیِ قشرها از گذشته همچنان ادامه پیدا کرد که بایستی تلاش بشود و همه تلاش کنند و من یک اشاره‌ای خواهم کرد که ان‌شاءالله این مشکلات برطرف بشود. البتّه در ماه‌های آخر سال، [که] طبق برنامه‌ریزی دشمنانِ ملّت ایران اغتشاشهایی هم در کشور صورت گرفت؛ ملّت ایران خودش وارد میدان شد و حتّی آن کسانی که میخواستند اغتشاشها را به نام آنها تمام کنند، خودشان وارد میدان شدند و در مقابل اغتشاشگران ایستادند؛ و البتّه حادثه‌ای بود، پیش آمد و عظمت ملّت ایران روشن شد.

درباره‌ی سال ۹۷ -سالی که از این لحظه آغاز میشود- آنچه مهم است، این است که همه باید سخت کار کنند. بنده در شعارهای سالها معمولاً مخاطب را مسئولین قرار میدادم؛ امسال مخاطب، همه‌ی آحاد ملّت و از جمله مسئولین خواهند بود. مقدّمتاً عرض کنم، مسئله‌ی اقتصاد و فرهنگ و مسائل گوناگون همه مطرح است لکن مسئله‌ی اصلی ما امسال هم مسئله‌ی اقتصاد و معیشت مردمی است. همه باید تلاش کنند، همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملّی؛ یعنی اگر چنانچه تولید ملّی را -با شرحی که ان‌شاءالله در سخنرانی عرض خواهم کرد- همه تعقیب کنند و دنبال‌گیری کنند، بسیاری از مشکلات اقتصادی، مشکلات معیشتیِ مردم -هم مسئله‌ی اشتغال، هم مسئله‌ی سرمایه‌گذاری و بقیّه‌ی چیزها- حل خواهد شد. آسیبهای اجتماعی به میزان زیادی کاهش پیدا خواهد کرد؛ یعنی محور، تولید ملّی است. بنابراین اگر تولید ملّی شتاب بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. من این را محور قرار دادم برای شعار امسال؛ شعار امسال «حمایت از کالای ایرانی» است؛ سال «حمایت از کالای ایرانی». این فقط مربوط به مسئولین نیست؛ آحاد ملّت همه میتوانند در این زمینه کمک بکنند و به معنای واقعی کلمه وارد میدان بشوند. البتّه این حمایت از پنج شش جهت، ابعاد مختلفی دارد که این ابعاد را من ان‌شاءالله در سخنرانی باز خواهم کرد و تشریح خواهم کرد و آنچه را که قشرهای مختلف مردم و مسئولینِ گوناگون کشور میتوانند انجام بدهند، ان‌شاءالله مطرح خواهم کرد. امیدوارم ان‌شاءالله خدای متعال کمک کند، هم به مسئولین، هم به مردم که بتوانند وظایف خودشان را به بهترین وجهی انجام بدهند و امسال این شعار را -که شعار «حمایت از کالای ایرانی» است- به معنای واقعی کلمه به تحقّق برسانند. والسّلام علیکم و رحمة‌الله و برکاته

۱) برگرفته از دعای روزهای ماه رجب

لینک اصلی

http://leader.ir/fa/speech/20823/leader.ir

********************************************

متن بیانات مقام معظم رهبری (دام ظله) در مشهد مقدس 

بسم الله الرّحمن الرّحیم
و الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علیٰ سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفیٰ محمّد و علیٰ آله الاطیبین الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّةالله فی الارضین. اللّهمّ صلّ علىٰ ولیّک علىّ بن موسیٰ‌ عدد ما فی علمک صلاةً دائمةً بدوام عزّک و سلطانک، اللّهمّ سلّم علىٰ علىّ بن موسى‌ الرّضا عدد ما فی علمک سلاماً دائماً بدوام مجدک و عظمتک و کبریائک. اللّهمّ صلّ علیٰ ولیّک علیّ بن محمّد الهادی النّقیّ سلاماً دائماً بدوام عزّک و سلطانک.

خدای متعال را شاکرم که توفیق عنایت کرد یک بار دیگر، یک سال دیگر در کنار این بقعه‌ی مطهّر و مبارک با شما مردم عزیز و وفادار دیدار کنم و سلام مخلصانه‌ی خود را به زوّار عزیزی که از سراسر کشور در اینجا اجتماع کرده‌اند و به مجاوران محترم این شهر مقدّس عرض کنم. حلول سال نو و عید نوروز را تبریک عرض میکنم و شهادت حضرت امام هادی (سلام‌اللّه‌علیه) را تسلیت عرض میکنم. این امام بزرگوار در مجموعه‌ی آثار و برکاتی که از ائمّه‌ی هدیٰ (علیهم‌السّلام) رسیده است، این خصوصیّت را دارد که در ضمن زیارت، مهم‌ترین فصول مربوط به مقامات ائمّه (علیهم‌السّلام) را با بیان وافی و شافی، با زیباترین تعبیرات بیان کرده‌اند. زیارت جامعه‌ی کبیره، از این بزرگوار است؛ زیارت امیرالمؤمنین در روز غدیر که یکی از غُرَر(۱) تعبیرات و فرمایشات ائمّه (علیهم‌السّلام) است، از این بزرگوار است. امیدواریم که به برکتِ نگاهِ عطوفت‌آمیزِ این امام بزرگوار -که شهادت ایشان با روز اوّل سال و با عید نوروز همراه شده است- ملّت ایران در این سال از هدایت الهی برخوردار باشند.
امروز چند مطلب را من عرض خواهم کرد به شما برادران و خواهران عزیز که حضور دارید و در واقع به همه‌ی ملّتِ بزرگِ ایران. اوّلاً یک نگاه گذرا و اجمالی به کارنامه‌ی چهل‌ساله‌ی جمهوری اسلامی -چه در اصول بنیانی و شعارها و ارزشها، و چه در عملکردها- خواهیم کرد؛ چون سال ۱۳۹۷ که امسال است، چهلمین سال پیروزی انقلاب است. در این چهل سال، این پرچمِ برافراشته، چشمها را، دلها را در مجموعه‌ی عظیمی از ملّتهای منطقه به خود جلب کرده است. مایلیم یک نگاه اجمالی بکنیم، ببینیم در این چهل سال، شعارهای اصلیِ نظامِ جمهوریِ اسلامی در چه وضعیّتی است، عملکرد ما مسئولین در این مدّت چگونه است. البتّه این بحث، یک بحث طولانی و مفصّلی است که با آن طول و تفصیل، مناسب این جلسه نیست لذا بنده اکتفا میکنم به بیانی کوتاه و تقریباً بااشاره؛ بیان مفصّلِ این موضوع را محوّل میکنم به جلسه‌ی دیگری در ماه مبارک رمضان. اگر زنده بودم و ماه مبارک را درک کردم، در یکی از دیدارهای ماه مبارک رمضان، مفصّل در این زمینه ان‌شاءاللّه صحبت خواهم کرد؛ یک مطلب این است.
مطلب بعدی این است که عرض کنیم در کشور ما استعدادها و ظرفیّت های بسیار گسترده‌ای وجود دارد که تاکنون از آنها استفاده نشده است؛ اگر استفاده بشود، وضعیّت کشور بمراتب پیش خواهد رفت و بهتر خواهد شد. مطلب بعدی که امروز عرض میکنم، این است که موانع استفاده‌ی از این ظرفیّتها چیست؛ یک‌مقداری به عیوب رفتاریِ خودمان واقف بشویم؛ ببینیم چه چیزی موجب شده است که ما نتوانیم از این ظرفیّت وسیع استفاده کنیم. مطلب بعدی، سر‌فصل بعدی، راجع به شعار امسال است که «حمایت از کالای ایرانی» است؛ یک توضیحی در این زمینه عرض می کنم. بعد هم یک اشاره‌ای به مسائل منطقه و یک اشاره‌ای به آینده خواهم کرد؛ این فهرست بحثهای امروز است. امیدوارم برادران عزیز و خواهران عزیز که در جلسه حضور دارند، با حوصله این بحث را بشنوند و از خدای متعال درخواست می کنم که زبان بنده را گویا کند تا بتوانم آنچه مورد نظر است بیان کنم.
در بابِ ارزش های اصلیِ انقلاب و شعارهای انقلاب و اصول بنیادین انقلاب، آنچه من می توانم عرض بکنم این است که انقلاب، امتحان خوبی در این زمینه پس داده است؛ یعنی ملّت ایران توانسته است اصول بنیادین را و شعارهای اصلی انقلاب را به همان استحکامِ اوّل، تا امروز حفظ کند. شعارها و ارزش های اصلی اینها است: استقلال، آزادی، مردم‌سالاری، اعتماد به نفس ملّی و خود‌باوری ملّی، عدالت، و برتر و بالاتر از همه‌ی اینها تحقّق و پیاده شدن احکام دین و شریعت در کشور؛ این شعارها با همان طراوتِ اوّل حفظ شده است.
امروز کشور از استقلال برخوردار است و این خواسته‌ی عمومی این مردم در انقلاب بوده، یعنی واکنش ملّت ایران به دویست سال سلطه‌ی بیگانگان بر این کشور است. این را خوب است جوانهای ما، اهل فکر و تحقیق ما، مورد توجّه قرار بدهند. تا قبل از انقلاب، حدود دویست سال قدرتهای سلطه‌گر بر این کشور مسلّط بودند و حکومتها زیر سایه‌ی قدرتهای بیگانه حکومت میکردند. حکومت قاجار با تضمینِ دولتِ تزاریِ روسیه بر سرِ پا بود؛ یعنی در جنگهای ایران و روس، در قضیّه‌ی ترکمانچای، عبّاس‌میرزای قاجاری [از روس‌ها] قول گرفت که حکومت در خاندان قاجار باقی بماند؛ یعنی خاندان قاجار زیر پرچم و ضمانت روس‌ها زندگی میکردند. بعد انگلیس‌ها آمدند، رضاخان را سر کار آوردند؛ همان انگلیس‌ها محمّد‌رضا را سر کار آوردند؛ بعد در بیست‌وهشتم مرداد سال ۳۲ آمریکایی‌ها وارد میدان شدند و محمّد‌رضا را تجدید سلطنت کردند؛ یعنی در طول این سالهای متمادی، حکومتهای ما را یا این قدرت یا آن قدرت می‌آورد و میبُرد. در یک برهه‌ای از زمان -قرارداد ۱۹۰۷- انگلیس و روس تزاری با هم توافق کردند، کشور ایران را بین خودشان تقسیم کردند؛ یک قسمت زیر سلطه‌ی انگلیس، یک قسمت زیر سلطه‌ی روس، یک قسمت کوچک هم این وسط مستقل؛ یعنی این‌جور کشور در زیر سلطه بود؛ لذا خواست عمومی ملّت ایران این بود که از این حالت خارج بشود و استقلال پیدا کند. من میتوانم عرض بکنم که امروز هیچ کشوری در دنیا، ملّتی به استقلال ملّت ایران ندارد؛ همه‌ی ملّتهای دنیا به‌نحوی از انحاء، نوعی ملاحظه‌کاری در مقابل قدرتها دارند. آن ملّتی که آرائش تحت تأثیر هیچ‌کدام از قدرتها قرار نمیگیرد، ملّت ایران است. بنابراین استقلال محفوظ ماند.

ادامه بیانات در لینک اصلی 
لینک تصاویر دیدار
لینک متن کامل صوتی پیام نوروزی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ فروردين ۹۷ ، ۲۱:۵۵
عباس جعفری (فراهانی)