تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان

تاریخ اسلام و تشیع
تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان
.....
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی


رئیس جامعة المصطفی(ص) العالمیة در مراسم سالگرد ارتحال آیت الله «محمدمهدی آصفی(ره)» نماینده مقام معظم رهبری در عراق، از اساتید بارز دروس عالی حوزه های نجف و قم و عضو شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) که در جامعة الزهرا (س) برگزار شد، بیان داشت: آیت الله اصفی(ره) نمادی از حوزه ای بود که رهبری امروز آن را ندا می دهد و دعوت می کند.

آیت الله علی رضا اعرافی با اشاره به شخصیت آیت الله آصفی اظهار داشت: ایشان در مقدمه ی شرح لعمه مطالب بسیار زیبایی نوشته اند و نگاه ویژه ایشان به تاریخ حوزه های علمیه است که به زودی توسط جامعه المصطفی منتشر می شود.

وی افزود: ایشان از میانسالی تا هم اکنون نگاهی تازه به حوزه داشت و هم چنان الگویی که در ذهن داشت را دنبال می کرد.

امام جمعه قم خاطر نشان کرد: ایشان با نگاه تحلیلی به حوزه، بازسازی نظام حوزه و توجه به ریشه های سنتی را همیشه مدنظر داشتند و رهبری این کار را پذیرفتند و اقداماتی در این زمینه انجام شد.

اعرافی با بیان اینکه حوزه انقلابی با وجود شخصیتی مانند آیت الله آصفی تجلی پیدا می کند تصریح کرد: حوزه با دیدگاه آیت الله اصفی و با شیوه ای که امام و رهبری به آن دعوت می کنند، حوزه انقلابی خارج از حرکت های سطحی و شعاری است.

وی در ادامه به شاخص های حوزه انقلابی اشاره کرد و گفت: تمدنی بودن و افزایش دامنه تفکر و اجتهاد از ویژگی های حوزه انقلابی است و همچنین در نوع عمل و اقدام درصدد این است که نظام حاکم بر بشر را تغییر دهد.

رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه امام خمینی(ره) به دنبال چنین حوزه ی انقلابی بود اظهار داشت: شک نکنید که بشر امروز در مسیری قرار گرفته که با همه ی دست اوردهای خود در پی دست یابی به عالم قدس نیست.

اعرافی خاطر نشان کرد: هیچ کس قبل از انقلاب اسلامی باور نمی کرد که ما در این نظام یکپارچه ی جهان که از لیبرالیسم و مارکسیسم قرار گرفته بود ، افکاری از دل سنت عمیق حوزه برخاسته با نگاهی تمدنی برای تغییر در فکر و معرفت بشر برای دست یابی به سود واقعی بشری، برخیزد.

وی افزود: آیت الله آصفی روحانیت را تمدنی می دیدند و در عمل هم پای تغییر این معادلات ایستاده بودند و خواسته های خود را قربانی این مسئله می کردند.

امام جمعه قم با اشاره به ویژگی دوم حوزه انقلابی در نظر آیت الله آصفی گفت: از نظر ایشان نهضت سازی و موج آفرینی در جهان ویژگی مهم حوزه انقلابی است و معتقد بودند ما همواره جوشش نهضت ها را در شکل های مختلف شاهد هستیم.

آیت الله اعرافی تصریح کرد: سومین ویژگی حوزه انقلابی در اندیشه ایشان این بود که حوزه ها را جای وحدت و همگرایی می دانستند و در تقید به مبادی مذهب بسیار کوشا بودند.

وی در ادامه گفت: ایشان زمانی که در مکه بودند یا در حال عبادت بودند و یا از کاروانی به کاروان دیگر برای تبلیغ می رفتند و لحظه ای را به غفلت و بطالت نمی گذراندند.

رئیس جامعه المصطفی با اشاره به تلاش آیت الله آصفی در مسئله وحدت گفتند: ما در اصول مذهب و ارائه ی اندیشه ی اهل بیت(ع) ذره ای کوتاه نمی آییم و تقیه پیشه نمی کنیم ولی در عین حال به همگرایی معتقدیم.

اعرافی تاکید کرد: حوزه انقلابی  حوزه ای است که دانش اموخته ی آن هیچ احساس جدایی از متن مردم نمی کند و حوزه ای که می خواهد مذهبی باشد باید ببیند راه شهید صدر را چقدر طی کرده است.

وی افزود: حوزه های علمیه همیشه در مسیر مهاجرت بودند ولی هویت یگانه ی واحدی را طی می کردند و این امر دارای برکات فراوانی بوده است.

امام جمعه قم با بیان اینکه مرحوم آصفی از موارد تلاقی حوزه های نجف و قم بود بیان داشت: ایشان دیدگاه های مختلف این دو حوزه را منتقل می کردند و از این رو حوزه در اندیشه ی ایشان جای کار بیشتری دارد و طلاب جوان باید این مسیر را دنبال کنند.

 اعرافی اظهار داشت: آیت الله آصفی(ره) یک حوزوی انقلابی به روز با زندگی زاهدانه و مجاهدانه بود و فقه روشن ایشان در مسائل سیاسی که به بیان خودشان از دست آوردهای عاشورا است از ویژگی برجسته این فقیه بزرگوار است.

وی در پایان گفت: باید اندیشه های آیت الله آصفی بازخوانی و بازپروری شود و اینگونه دیدگاه ها را در معرض ادبیات و هنر قرار داد و جامعه المصطفی نیز در این مسیر بیت ایشان را یاری خواهد کرد.

یادآوری می شود این مجلس بزرگداشت از سوی بیت مقام معظم رهبری(ذلم ظله) با همکاری موسسات و مراکز فرهنگی و بین المللی و مرکز مدیریت حوزه های علمیه و بیت آن مرحوم برگزار شد.

گزارش تصویری جامعة الزهراء (س) /قم

http://fa.abna24.com/service/pictorial/archive/2016/05/27/703833/story.html

*********************************************************

گزارش تصویری مراسم مسجد رفعت /قم



فایل کتاب فقیه مجاهد

                                                                                                            FAGHIH MOJTAHED93.8.5.pdf 1.19 MB
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۳/۰۸
عباس جعفری (فراهانی)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی