دین رسمی: اسلام
جمعیت کل: ۸۲,۰۰۰,۰۰۰ نفر
مساحت: ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع
حکومت: جمهوری اسلامی
پایتخت: تهران
زبان رسمی: فارسی
لینک اصلی
دین رسمی: اسلام
جمعیت کل: ۸۲,۰۰۰,۰۰۰ نفر
مساحت: ۱٬۶۴۸٬۱۹۵ کیلومتر مربع
حکومت: جمهوری اسلامی
پایتخت: تهران
زبان رسمی: فارسی
لینک اصلی
خبرگزاری اهل بیت(ع) ـ ابنا/ سرویس صفحات فرهنگی: حجت الاسلام والمسلمین «احمدحسین مظهری» از علمای بلتستان پاکستان و مترجم قرآن کریم به زبان بلتی اواخر سال گذشته دار فانی را وداع گفت. گزارش زیر نگاهی است به زندگانی و خدمات علمی حجت الاسلام «احمدحسین مظهری»:
* تحصیلات
حجت الاسلام والمسلمین شیخ احمد حسین مظهری (ره) فرزند مرحوم عبدالسلام مظهری در سال 1972 میلادی مصادف با میلاد پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) در خانواده ای مذهبی در منطقه سجاد آباد شگر از شهرهای بلتستان پاکستان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی او در یکی از مدارس دولتی سجاد آباد سپری شد که هفت سال از عمر ایشان را در بر می گرفت.
قرائت روزانه قرآن کریم به زبان عربی باعث شد تا احمد حسین مظهری از همان ابتدا به مفاهیم و معانی اسلامی علاقه مند شده و نبوغ خود را در کسب علوم اسلامی بروز دهد. وی در دوران نوجوانی با اتمام دوره ابتدایی و با کسب رضایت پدر به مدرسه دینی «جامعة آل محمد(صلی الله علیه وآله)» پنجاب مراجعه و برای کسب علوم دینی و اسلامی ثبت نام کرد. وی در این دوران تمام سعی و تلاش خویش را وقف تحصیل و کسب علوم اسلامی کرد و از جمله کتاب فقهی «شرایع الاسلام ...مرحوم علامه حلی» را فرا گرفت.
* حضور در حوزه علمیه قم
احمد حسین مظهری با حضور در جمع علمای منطقه علاوه بر آشنایی با علوم دینی با کشور ایران و شهر مقدس قم نیز آشنایی پیدا کرد و این موضوع موجب شد شیفته شهر علم و اجتهاد در قم شود. لذا طولی نکشید که وی در سال 1373 شمسی با پایان سال سوم تحصیلات دینی تصمیم حساس زندگی خویش را گرفت. او به تنهایی راهی سفر دور و دراز ایران و زیارت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(سلام الله علیها) شد. دفتر تحریک جعفریه متعلق به علمای پاکستان اولین مرکزی بود که وی برای شروع دروس حوزوی در شهر قم به آن مراجعه کرد. وی برای تکمیل دروس حوزوی از همان ابتدا نزد علمایی چون آیت الله غلام حسنین غروی، حجت الاسلام شیخ مهدی احدی و استاد نعمت الله لطفی به تحصیل ادبیات عرب و دروس اصول و فقه پرداخت.
وی سپس درس خارج فقه آیات عظام وحید خراسانی، مکارم شیرازی و علوی گرگانی حضور یافت تا بتواند آنچه در توان دارد برای تعلیم و نشر فرهنگ تشیع صرف کند.
* آثار علمی
آثار مکتوب شیخ احمد حسین مظهری به طور کلی به دو دسته ترجمه و تدوین تقسیم می شود که از جمله آثار ترجمه ای او می توان به کتاب های: «صحیفه مهدیه»، «دعای کمیل»، «حدیث کساء» و«دعای توسل» به زبان بلتی اشاره کرد.
ادامه در لینک اصلی
اشاره:
نیمه ماه شعبان المعظم هر سال هجری قمری، مصادف است با طلوع خورشید درخشان جهان بشریت و مروارید فروزان اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، احیاگر معالم دین و نابود کننده ظلم و ستم و شوکت تجاوزکاران و برقرارکننده حکومت عدل در سرتاسر جهان و بزرگ منادی توحید و عدالت و وارث راستین پیـامبر اعـظم(ص) و ائمـه معصـومین(ع) حضرت حجت بن الحسن العسکری، مهدی موعود (عجّل الله تعالی فرجه الشریف).
ضمن عرض تبریک این میلاد نورانی و پر خیر و برکت، به پیشگاه عموم منتظران واقعی و حقیقی، مقاله کوتاه زیر به قلم حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی را تقدیم علاقه مندان و منتظران حضرتش می کنم.
۱ـ میلاد نور، القاب و شمایل
منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود (عج) در نیمه ماه مبارک شعبان سال ۲۵۵ هـ .ق در سامراء (سُر مَن رَای) چشم به جهان گشودند.
پدر بزرگوارشان، حضرت امام حسن عسکری(ع) و مادر گرامی آن حضرت، خانم"نرجس[نرگس] خاتون" می باشد که به نام های «سوسن»، «ریحانه» و «صقیل» نیز یاد شده است. (1)
از القاب شریف آن بزرگوار، حجّت، خَلَفِ صالح، صاحب زمان، صاحب امر، قائم، منتظَر، منصور، بقیة الله و مَهدی می باشند. (2)
در شب ولادت، به دستور امام حسن عسکری(ع)، خانم حکیمه خاتون عمه امام(ع) در منزل ماند. امام(ع) به حکیمه خاتون فرمودند: «امشب منتظر تولد فرزندى هستم از نرجس...». حکیمه با تعجب پرسید، چه طور ممکن است؟! (زیرا اثرى از حمل در او ندیده بود). امام(ع) فرمود:«او بسان مادر موسى[ع] است که هیچ کس نمى دانست باردار است، زیرا فرعون شکم زنان حامله را پاره مى کرد».
طبق نقل حکیمه، خداوند در آن شب فرزندى به امام عسکرى(ع) عنایت کرد و چنین اراده فرموده بود که دشمنان، هرگز قدرت دسترسى به او را پیدا نکنند و چنین اراده کرده بود که او «وارث مستضعفان» در روى زمین بشود: «و نُرید أن نمنّ على الذین استُضعفوا فی الأرض ونجعلهم ائمة ونجعلهم الوارثین». (3)
امام امیر المومنین(ع) می فرماید: «انّه یشبه نبیّکم فی الخَلق والخُلق علی خدّه الأیمن خالٌ، کانّه کوکبٌ درّی». (4) یعنی؛ او [حضرت مهدی علیه السلام]، در آفرینش و اخلاق و رفتار شبیه پیامبر اکرم[ص] می باشد. بر گونه راست او خالی است. آن حضرت در نورانیت همانند ستاره درخشان می باشد.
هم چنین فرمودند:«انّه شابٌّ مربوع القامة، حَسَن الوجه والشعر یَسیل شعره علی منکبیه و یعلو نور وجهه سواد شعر لحیته و رأسه ...». (5) یعنی؛ او [حضرت مهدی علیه السلام]، جوانی چهار شانه، نیکو و زیبا می باشد که موهای او بر روی شانه هایش ریخته است. نور و درخشش روی او بر سیاهی موی سر و صورت او غلبه دارد .
حضرت حجت(ع)، طبق حکمت الهى، در فاصله کوتاه سال ۲۵۵ تا ۲۶۰ هـجری، به طور مخفی زندگی می کردند و در خدمت پدر بزرگوارشان، آماده ی احراز مقام امامت و رهبرى مسلمانان و بر عهده گرفتن مسئولیت سنگین آن بودند.
با شهادت حضرت امام عسکری(ع) در سال ۲۶۰ هجری، دوران غیبت آغاز و به مدت 69 یا 70 سال (غیبت صغرى)، حضرت مهدى(ع) در پنهانى زندگى مى کردند و مردم بدان صورت که بتوانند حضورى خدمت ایشان مشرف و سوالات و مشکلات خودشان را در میان بگذارند، امکان نداشت ولى دائماً از انوار و برکات مقدس او بهره مند مى شدند. دست رسى مردم به واسطه نائبان خاص او (عثمان بن سعید، محمد بن عثمان، حسین بن روح و علی بن محمد) از سال ۲۵۵ تا 329 یا۳۳۰ هـ. ق صورت مى گرفت.
ادامه در لینک اصلی
http://www.mouood.org/arabic/item/20353
لینک مرتبط
https://www.hawzahnews.com/news/894427
https://talabeyar.ir/2018/11/%D8%A7%
https://al-falah.ir/content/detail/1365/%D8%AC
به مناسبت ولادت حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان
قال الامام حسین علیه السلام: «أشبه الناس خلقا و منطقاً و خلقاً برسولک و کنا إذا اشتقنا إلی نبیک نظرنا إلی وجهه». امام حسین فرمودند: فرزندم علی اکبر، شبیه ترین مردم در خلق و خوی و کلام به رسول خدا بود و ما هرگاه مشتاق دیدار رسول خدا می شدیم به چهره او نگاه می کردیم.
حضرت علی اکبر از خاندان والا بدنیا آمد عضوی پاک و طاهر از حزب خدا و نیروی الهی در زمین بودند و از صفات نیکوی خاندان و اجدادش بهره ای کامل داشت چنانچه شاعر در دو بیت زیر وصف می نماید:
فی بأس حمزة فی شجاعة حیدر
بإبا الحسین و فی مهابة آحمد
و تراه فی خلق و طیب خلائق
و بلیــغ نـطق کـالنبی محمـد
در شدت و سختی چون حمزه و در دلاوری و شجاعت چون امیرالمؤمنین و در ابا و خویشتن داری چون حسین و در مهابت و بزرگی چون رسول خدا. او را در خلق و خلق پسندیده و کلام بلیغ همچون پیامبر اکرم محمد صلی الله علیه و آله می بینی.
حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام تنها پدر ایشان نبود بلکه حسین علیه السلام دریائی بود که ثروت زیاد علم و حکمت و بزرگی را از جدش رسول خدا صلی الله علیه وآله که مدینه العلم بود و پدرشان که باب مدینه العلم بود ارث برده بود و از چشمه جوشان آن علم به فرزندانش نوشانده بود. حضرت علی اکبر بسیار مهربان و فروتن بر مومنین بود و در برابر دشمنان چون شیر ، غرنده بود. علی اکبر در تمامی خلق و خوی خود پشت سر پدرش گام می نهاد.
مادر بزرگوار علی اکبر(ع)
مادر بزرگوار ایشان لیلی ثقفیه بود که از عرب های اصیل بود که نسبشان به نبی ثقیف که در بین عرب ها بسیار مشهور است می رسد. این بانوی مکرمه در جوار زنان اهل بیت زندگی نمود و از ایمان و پرهیزگاری خاندان رسول الله بهره مند شد ودر اوج کمال فرزندی از ایشان بدنیا آمد که شبیه ترین افراد به رسول خدا بود. در مدینه النبی متولد شد در حالی که عثمان بر سر کار بود. (مقاتلالطالبین لأبی فرج الاصفهانی ص 81) برخی معتقدند دوسال قبل از خلافت عثمان بوده است. (نسب قریش ص 57).
اوصاف و صفات
آل رسول صلی الله علیه و آله از صفات و خصائص نیکوئی برخوردارند که بر همگان آشکار است. در این میان علی اکبر علیه السلام بدلیل اینکه ویژگی «أشبه الناس برسول الله» از جایگاهی ویژه برخوردار است تا جائی که مردم مدینه هنگامی ایشان را دیدند به یاد رسول الله (صلی الله علیه وآله) و مشتاق ایشان می شدند.
ادامه در لینک اصلی
به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، ماه شعبان المعظم به عنوان دیباچه ورود به ضیافت الله ویژگی هایی دارد که با توجه به آنها و تلاش برای استفاده حداکثری از آنها می توان سبکی جدید از زندگی را رقم زد. در بررسی این ویژگی ها و راه بهره گیری از آنها با حجت الاسلام «عباس جعفری فراهانی» دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت وگویی داشته ایم که در ادامه مشروح آن تقدیم حضورتان می شود:
ماه شعبان المعظم به عنوان ماه پیامبر ختمی مرتبت(ص) چه فضایل و برکاتی دارد و راه بهره مندی حداکثری از این برکات چیست؟
درباره فضایل ماه شعبان آنچه در اسناد و مدارک و مبانی روایی و احادیث ماه آمده بسیار ماه پرفضیلتی است و ارزش های فراوانی برای آن ذکر شده ازجمله گفته شده، شعبان، ماه پیامبر اسلام(ص) است یعنی از اوصاف شعبان المعظم اتصال آن به وجود مقدس حضرت رسول(ص) به عنوان اشرف مخلوقات و اکمل و اشرف انسان ها است که هیچ انسانی از اولین و آخرین به کرامت ایشان نمی رسد. همچنین، ماه شعبان المعظم را ماه استغفار نامیده اند یعنی ماهی که در آن می توان بیشترین ارتباط را با خدا داشت و از اعمال ناشایست همچون ظلم در حق خود و دیگران و گناهان استغفار کرد، این یعنی توبه در درگاه الهی و طلب غفران و بخشش لذا در این ماه فرصت برای استغفار به خوبی فراهم است به ویژه از طریق اذکاری مثل عبارت «استغفرالله و اتوب الیه».
چه اعمال دیگری برای این ماه توصیه شده که با اهتمام به آنها می توان توشه ای خوب از ماه پیامبر(ص) گرفت؟
ماه شعبان ماه تصدق و صدقه است، توصیه شده در این ماه تا جای ممکن صدقه داده شود که ارزش فراوان دارد البته شاید در نگاه نخست به مسئله صدقه، بیشتر بر جنبه های مادی تاکید شود اما هر کمکی به محرومان و نیازمندان می تواند ذیل صدقه قرار بگیرد مثل حمایت از مظلومان در مقابل ظلم ظالمان. فضیلت دیگر این ماه روزه است، این ماه ماه روزه داری است چنان که اهل بیت (علیهم السلام) این ماه را به طور کامل روزه می گرفتند؛ نقل است امام سجاد(ع) در این ماه مکانی را برای مناجات و دعا در نظر گرفته و کل آن را روزه بودند. از دیگر فضایل این ماه صلوات بسیار بر پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) ایشان است، این صلوات هم سبب نورانیت قلب و هم بخشش گناهان می شود.
از وجود مقدس امام سجاد(ع) صلوات خاصه ای برای این ماه توصیه شده و نیز مناجات موسوم به شعبانیه برای این ماه که به تعبیر بزرگان و امام خمینی(ره)، همه اهل بیت(ع) به آن اهتمام داشته و آن را می خوانده اند.
ولادت های با برکتی در این ماه معظم واقع شده، ولادت سیدالشهداء(ع)، ولادت امام سجاد(ع)، حضرت عباس(ع) و در نیمه آن ولادت با سعادت امام زمان(عج) قرار دارد و انتهای آن به ایراد خطبه شعبانیه پیامبر(ص) ختم می شود که فضایل ماه مبارک رمضان را بیان می کند.
مناجات موسوم به شعبانیه چه آموزه ها و معارفی را در خود جای داده که بزرگان بر انس با آن تاکید بسیار دارند؟
از بخش های مهم این مناجات، توحید و خداشناسی است، همچنین، جلوه های عبودیت به اعلی درجه در آن تصویر شده و در ادامه عبودیت، تحمید و ثنای الهی و طلب عفو و بخشش و اقرار به گناهان و نیز مقام ستارالعیوبی خدا تصویر می شود. عشق و محبت به خدا در این مناجات به وفور دیده می شود و نیز اقرار به ضعف و عجز بندگان، تصریح به اینکه یاس از رحمت الهی گناهی بزرگ است. علاوه بر این، نمازهای متعدد و مستحبی برای این ماه توصیه شده که با تمسک به آنها می توان توشه ای مطلوب از شعبان المعظم برگرفت.
با توجه به شیوع کرونا و تعطیلی مجالس حضوری اهل بیت(ع)، در این شرایط چطور می توان از ماه شعبان بهره گرفت؟
نخست آنکه مردم باید ضعف خود را دریابند، وقتی ویروسی اینچنین شیوع می یابد و همه اقشار را درگیر می کند، نشان از ضعف ما دارد و باید ما را متوجه قدرت الهی کند چون اگرچه منشا این ویروس احتمالات متعدد دارد اما یک بخش آن امتحان الهی است تا به خدا پناه ببریم از این بلایا و شرور و از او برای دفع آنها کمک بطلبیم.
این شرایط باید ما را یاد مرگ و آخرت بیندازد اینکه بدانیم فانی هستیم، قبل از این هم مرگ و میر رخ می داد مثل مرگ بر اثر تصادفات اما این شرایط و درگیری جهانی یادآور این نکته است که این دنیا جهان قرار نیست یا این نگاه انسان مراقب اعمال و رفتار خود شده و در کنار بندگی و عبودیت به بندگان دیگر ظلم نمی کند. اگر حق و حقوقی از دیگران بر عهده داریم آنها را ادا کنیم، زمان قرار ندارد و مانند ابرهای آسمان در گذر است و لذا باید تا دیر نشده وظایف مان را انجام دهیم. توجه به قرآن و ادعیه در این شرایط به ویژه در ایام قرنطینه خانگی بسیار کمک کننده است تا این تهدید پیش آمده را به فرصت تبدیل کنیم مبادا اوقات مان به بطالت بگذرد؛ از فضای مجازی که این ایام حضور مردم در آن بیشتر است، استفاده بهینه داشته باشیم و سراغ مطالب کاربردی و مفید برویم.
چه آموزه هایی را می توان از تهدید کرونا برای همه ایام زندگی برداشت و این تهدید را تبدیل به فرصت کرد؟
رعایت بهداشت جسمی اگرچه در این ایام افزایش یافته اما باید به سبک رایج زندگی ما در همه ایام تبدیل شود چراکه مراعات بهداشت و نظافت دستور دین است. نباید حتما کرونا باشد تا ما اهل رعایت بهداشت شویم مراعات بهداشت همیشگی، ما را مصون می دارد. فراتر از آن، رعایت بهداشت معنوی است البته مقدمه این مهم بهداشت مادی و جسمانی است چنان که در روایت آمده خدا نظیف است و نظافت را دوست دارد. انسان ها با رعایت بهداشت مادی و معنوی با خدا ارتباط می گیرند برای رعایت هر دو بعد بهداشت استفاده کنیم.
لینک اصلی
به گزارش خبرگزاری اهلبیت (ع) ـ ابنا ـ حجتالاسلام «عباس جعفری فراهانی» دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت (ع) در گفتوگو با ایکنا گفت: اسلام سرآمد ادیان آسمانی است و خداوند در طول هزاران سال انبیاء و دینهای مختلفی برای سعادت بشر مبعوث کرده که سرآمد همه انبیاء و ادیان، اسلام و پیامبر اکرم (ص) است.
وی با بیان اینکه در قرآن، رسالت پیامبر، جهانی معرفی شده است افزود: یکی از مهمترین رسالت انبیاء، توحید و نجات انسان از بند و یوغ هر چیزی غیر از خدا و رسیدن به بندگی خداوند است؛ این مأموریت تمامی انبیاء و به خصوص پیامبر اسلام بوده است؛ معرفتبخشی و آگاهی مردم به سمت توحید و بندگی خداوند مهمترین وظیفه آنان بوده است.
جعفری فراهانی تصریح کرد: انسانها متفاوت آفریده شدهاند و میزان معرفت نسبت به خدا هم به اندازه این استعداد و تفاوت، مختلف است ولی انسان باید برای افزایش معرفت به خدا و توحید تلاش کند.
دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: انسان میتواند از طریق معرفت درونی و هم بیرونی و جهان آفرینش به توحید پی ببرد و مراتب توحیدی خود را روز به روز افزایش دهد؛ لذا از بزرگترین تعالیم انبیاء رساندن مردم به توحید حقیقی است.
وی بیان کرد: رسالت مهم دیگر پیامبر و اسلام، پرستش خداوند است یعنی ابتدا انسانها باید معرفت به توحید و خدا پیدا کنند، سپس این معرفت را در عمل به کار گیرند و به کارگیری آن همان عمل کردن به دستورات خداوند است؛ در روایتی از امام صادق(ع) ذکر شده است که «اَلْعُبودِیَّةُ جَوْهَرَةٌ کنْهُهَا الرُّبوبِیَّةُ» یعنی انسان از راه بندگی به سعادت برسد.
جعفری فراهانی اظهار کرد: مرحله بعد از توحید و عبادت و بندگی، رعایت اخلاق در عرصه فردی و اجتماعی است؛ رعایت اخلاق در همه محیطهای زندگی اعم از مدرسه و دانشگاه و رانندگی و همه ابعاد سبک زندگی؛ پیامبر فرمودند که «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق؛ یکی از اهداف بعثت من تکمیل مکارم اخلاق است».
وی افزود: پیامبر اکرم (ص) در رفتار اجتماعی و شخصی و خانوادگی مکارم اخلاق را به بهترین وجه پیاده کردند و نمونه عالی و تجسم اخلاقی فردی و اجتماعی بودند؛ امروز هم رفتار عالادنه، منصفانه، رفتار و گفتار دور از دروغ و فریب و تهمت و ... مصداق مکارم اخلاقی است.
جعفری فراهانی افزود: امروز اخلاق در جامعه کمرنگ شده است و به خصوص با گسترش ابزار رسانهای و فضای دیجیتال، رعایت اصول اخلاقی بسیار نقشآفرین است مثلا اخلاق اسلامی اجازه نمیدهد مطلب و نقل و قول و تصاویر را بدون اینکه به صحت آن مطمئن باشیم برای دیگران بفرستیم و اجازه ندهیم تا حقیقت آن طور که هست به گوش مردم برسد.
جعفری فراهانی تصریح کرد: قرآن کریم فرموده است که «وَلَا تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ»(۳۶/اسراء) یا «وَ إِنَّ الظَّنَّ لَا یُغْنِی مِنَ الْحَقِّ شَیْئًا» (۲۸/نجم) یعنی ظن و گام کافی نیست و باید علم داشته باشیم به یک مطلب تا بتوانیم از آن تبعیت کنیم؛ اقشار مختلف مردم از تمامی اقشار و مشاغل باید اخلاق اسلامی را حرفه خود بشناسند و به آن عمل کنند اگر مدعی مسلمان بودن و پیرو پیامبر بودن هستیم.
این پژوهشگر اظهار کرد: الان متاسفانه رفتار برخی از ما براساس چارچوبهای دینی نیست و حتی این وظیفه در حق والدین هم رعایت نمیشود؛ برخی والدین نسبت به حقوق فرزندان بیتوجه هستند. دانشآموزان نسبت به معلمان و معلمان نسبت به دانشآموزان و ... و برخی مغازهداران و فروشندگان در کسب درآمد حلال مراعات چارچوب اسلامی را ندارند و همه اینها با ادعای تبعیت از پیامبر سازگار نیست.
جعفری فراهانی اظهار کرد: گرانفروشی، کمفروشی، احتکار و ... مسائلی است که متاسفانه در جامعه امروزی ما کم نیست و به شدت از اخلاق الهی و اسلامی دور است و به هیچ وجه با مدعی پیروی پیامبر سازگاری ندارد.
لینک اصلی