تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان

تاریخ اسلام و تشیع
تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان
.....
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

۱۸ مطلب در مرداد ۱۳۹۶ ثبت شده است

به مناسبت سال روز شهادت حضرت امام محمد بن علی الجواد «علیهما السلام»

اشاره:

امام نهم شیعیان، نامش مبارکش «محمّد»، کنیه اش «ابو جعفر» و معروف ‏ترین «القاب» او «تقیّ» و «جواد» است. آن بزرگوار در ماه مبارک رمضان سال ۱۹۵ هجری قمری در شهر «مدینه منوّره» دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت «امام علیّ بن موسی الرضا علیهما السلام» امام هشتم شیعیان می باشند. نام مادر ایشان «سَبیکه» بود که از خاندان «ماریه قِبطیه» همسر پیامبر اکرم(ص) به شمار می رفت و از نظر فضائل اخلاقی در درجه والایی قرار داشت و برترین زنان زمان خود بود؛ به طوری که امام رضا علیه السلام از او به عنوان بانویی منزه و پاک دامن و با فضیلت یاد می کرد. 

Image result for ‫امام جواد‬‎

ضمن عرض تسلیت شهادت این امام همام به عموم مسلمانان و پیروان اهل بیت(ع) در سراسر جهان، توجّه علاقه مندان را به نوشتار کوتاهی به قلم حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی در باره زندگانی کوتاه، دلائل شناخت کمتر ایشان، فضائل و میراث ماندگار آن حضرت جلب می کنم.

1- ولادت امام جواد (ع)

امام نهم که نامش «محمد»، کنیه اش «ابو جعفر» و معروف ‏ترین القاب او «تقی» و «جواد» است، در ماه رمضان سال ۱۹۵ هجری قمری در شهر «مدینه» دیده به جهان گشود. پدر آن حضرت «امام علیّ بن موسی الرضا علیهما السلام» امام هشتم شیعیان بود. مادر او نیز «سبیکه» نام داشت که از خاندان «ماریه قبطیه» همسر پیامبر اکرم(ص) به شمار می رفت و از نظر فضائل اخلاقی در درجه والایی قرار داشت و برترین زنان زمان خود بود؛ به طوری که امام رضا علیه السلام از او به عنوان بانویی منزه و پاک دامن و با فضیلت یاد می کرد.

2- دلیل شناخت کمتر نسبت به امام جواد (ع)

 امام جواد(ع) به دو دلیل، در بین مردم نسبت به دیگر امامان کمتر شناخته شده است: الف) کوتاه بودن عمر آن حضرت، بنا بر آن چه در تاریخ آمده است، امام جواد(ع) در سن ۲۵ سالگی به شهادت رسید؛ لذا کوتاه بودن عمر حضرت جواد(ع) یکی از دلایلی است که می توانیم بگوییم که امام جواد(ع) نسبت به سائر ائمه(ع) که از عمر بیشتری برخورد بودند، کمتر در بین مردم مطرح شده است. اما در واقع مطابق آن چه در منابع حدیثی شیعه آمده، ما در مورد امام جواد(ع) کم معارف نداریم، یعنی دانستنی ها و مطالب زیادی داریم که متاسفانه این ها کمتر در میان شیعه مطرح شده است. اگر محققین بتوانند در این زمینه میراث فرهنگی و علمی زندگی دوران امام جواد(ع) را برای مردم تشریح و مطرح کنند، شاید بتوان گفت که آنچه که در مورد امام نهم حضرت جواد(ع) وجود دارد، نسبت به سایر ائمه(ع) کمتر نیست. ب) شرایط خاص دوران امام (ع)، امام جواد(ع) در دوره و برهه خاصی از تاریخ زندگی می کردند که با پیچیدگی ها و مسائلی روبه رو شد که این موارد در زندگانی سائر امامان شیعه(ع) کمتر وجود داشت. امام(ع) در دوران حکومت «مأمون» و «معتصم» عباسی زندگی کردند. در این دوران حکومت عباسیان در افول قرار گرفته بود که با مرگ مأمون عباسی و قدرت گرفتن معتصم، رو به نزول بیشتر گرایید. زمانی که یک حاکم قدرتمند در در جامعه زندگی می کند بر روی تمام مسائل آن زمان تاثیر دارد؛ مانند وقتی که «یزید» به حکومت رسید و امام حسین(ع) در برابر او قیام کرد و آن حادثه مهم اتفاق افتاد و نقطه اوجی شد که در زمان سایر ائمه و امامان معصوم (ع) وجود ندارد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ مرداد ۹۶ ، ۰۸:۰۳
عباس جعفری (فراهانی)

آئین تجلیل از فقیه انقلابی، عالم پارسا و معلم اخلاق حضرت آیت الله «ابراهیم امینی نجف آبادی» رییس اسبق شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) پنجشنبه 26 مرداد 1396 با حضور جمعی از علماء، فضلاء و شخصیت های دینی و فرهنگی در زادگاه ایشان برگزار شد.

این همایش در "فرهنگ سرای خارون" این شهر، با پیام آیت الله العظمی «مظاهری» افتتاح شد و سپس آیت الله «دری نجف آبادی» نایب رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) به ایراد سخن پرداخت.

سخنرانی حجت الاسلام «مصطفی حسناتی» نماینده ولی فقیه و امام جمعه نجف آباد، «رسول زرگرپور» استاندار اصفهان و آیت الله «طباطبایی نژاد» نماینده ولی فقیه در این استان بخش های دیگر این برنامه بود.

به رسم همه همایش های اینچنینی، سخنان آیت الله امینی آخرین بخش برنامه بود که در آن تأکید کرد "حضورم در حوزه علمیه را مدیون علمای نجف آباد هستم".

لینک خبر 

http://www.andishvaran.ir/fa/ShowNews.html?DataID=4234

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۶ ، ۱۴:۱۴
عباس جعفری (فراهانی)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مرداد ۹۶ ، ۰۸:۳۹
عباس جعفری (فراهانی)

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در گفت وگو با شبستان اظهار کرد: جریان داعش و گروه های تکفیری، تکامل یافته همان سلفی های جهادی و وهابیت های تکفیری هستند، به این معنا که افکار و اندیشه ابن تیمیه به عنوان پیشوای مدعی سلفیت(در قرن هفتم) و محمد بن عبدالوهاب(در قرن دوازدهم) همان مبارزه با معارف اسلام ناب و مکتب اهل بیت(ع) توسط این گروه ها در حال انجام است.

حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی با اشاره به اینکه جهت گیری ابن تیمیه و محمد بن عبدالوهاب، مبارزه با این تفکر ناب اسلامی مجسم در مکتب اهل بیت(ع) بود، تصریح کرد: همراه با این اندیشه، مباحث دیگری همچون توحید و شرک، امر به معروف و نهی از منکر، توسل و شفاعت و ... نیز توسط این افراد و جریان ها مطرح می شود و در نهایت عقبه فکری این دو نفر نیز به همان گروه خوارج صدر اسلام و امویان بر می گردد.

جعفری فراهانی با بیان اینکه خوارج صدر اسلام و امویان در اثر جمود و کج فهمی با امام جامع و واجدالشرایط یعنی امیرالمومنین امام علی(ع) به مبارزه پرداختند، گفت: داعشی ها و تکفیری ها، ادامه دهنده همان جریان هستند که با مبانی جانشینی برحق و امامت راستین نهفته در اسلام است که به غدیر خم باز می گردد مخافت و دشمنی می کنند.

چرا داعشی ها، به شیعه کشی می پردازند؟

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) اضافه کرد: عرض کردم که هدف اصلی جریان سلفیت و تکفیر، مبارزه با اصل امامت است که از غدیر خم آغاز شده و تا آخرالزمان ادامه دارد و این افراد به مبارزه با این اندیشه پرداخته اند و افکار و نظرات خود را نشر و گسترش داده و متاسفانه طرفدارانی هم پیدا کرده اند و مخالفان خود را که پیروان اهل بیت(ع) هستند، متهم به رافضه و بدعت گذاری می کنند و می گویند این افراد از دین خارج شده اند و باید کشته شوند!

وی با اشاره به ادعای دروغین پیروی تروریست های تکفیری از اسلام ناب!!، تصریح کرد: این افراد برداشت های انحرافی از دین و قرآن دارند و به دلیل جهالت خود نسبت به مسائل دینی، از آیات و روایات برداشت انحرافی می کنند لذا در جهالت مطلق خود مانده اند.

داعشی ها مصداق «کَلِمَةُ حَقٍّ یُرَادُ بِهَا البَاطِلٌ» امیرالمومنین(ع) هستند

جعفری فراهانی اضافه کرد: این افراد مصداق همان بیان تاریخی امیرالمومنین (ع) خطاب به خوارج که می گفتند، قرآن باید میان ما قضاوت کند «اِنْ الحکم الاّ لله» فرمودند: «کَلِمَةُ حَقٍّ یُرَادُ بِهَا البَاطِلٌ؛ کلمه حق می گوئید ولی اراده باطل می کنید» و این زمانی بود که سپاه معاویه قرآن ها را برسر نیزه کردند و گروهی(که بعدها مارقین و خوارج نامیده شدند) فریب خوردند و اعلام کردند نباید با آنها جنگید و امام(ع) با این مضمون فرمودند: «این افراد دروغ می گویند و به دروغ قرآن بالای نیزه کرده و اعلام می کنند که قرآن حاکم میان ما باشد».

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با اشاره به اینکه ائمه معصومین(ع) مفسر واقعی قرآن هستند، گفت: داعشی ها و تکفیری ها به ظواهر قرآن تمسک می کنند و فهم و برداشت ظاهری و ساده لوحانه خود را از قرآن دارند، در حالی که مکتب شیعه، به تفسیر درست و صحیح و حجیت کلام اهل بیت(ع) تمسک دارند و این اختلاف بزرگ شیعیان با تکفیری هاست که موجب جدا شدن مسیر حق و باطل می شود.

وی با اشاره به اینکه ظلم و جنایت داعشی ها به جهت همین برداشت انحرافی و اشتباه از دین و قرآن است، ابراز کرد: این افراد خود را مفسر و مبین قرآن می دانند، در حالی که شیعیان معتقدند، قرآن باید از ناحیه اهلش تفسیر شود که در قرآن هم داریم: «وَ ما یَعْلَمُ تَأْوِیلَهُ إِلَّا اللَّهُ وَ الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ؛ [آل عمران/۷] تفسیر آنها را، جز خدا و راسخان در علم نمی دانند.» و این «الرَّاسِخُونَ فِی الْعِلْمِ» همان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند یا در آیه دیگری داریم که « ... شَهِدَ اللَّهُ أَنَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ وَالْمَلَائِکَةُ وَ اولوا العلم...» [آل عمران/۱۸]، افرادی که علم الهی درون آنهاست و جانشین برحق پیامبر(ص) یعنی پیروان اهل بیت(ع)، هستند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مرداد ۹۶ ، ۰۸:۲۸
عباس جعفری (فراهانی)

به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ شماره های جدید ماهنامه "گنجینه مجمع" مجله فرهنگی، اطلاع رسانی مجمع جهانی اهل بیت(ع) منتشر شد.

شماره های 88 و 89 و 90 مجله گنجینه مجمع که متعلق به خرداد، تیر و مرداد 1396 هستند در 96 صفحه و 5 بخش منتشر شده است.

"گزاره مجمع"، "مجمع عمومی" و "گزارش مفصل همایش دکترین مهدویت" از جمله بخش های این شماره ها هستند. 

گنجینه-مجمع،-شماره-88-89-90

فهرست شماره های 88 و 89 و 90 مجله گنجینه مجمع به شرح زیر است:

ــ  سخن گنجینه (سرمقاله) / به مناسبت شهادت امام صادق(ع)  و ولادت حضرت معصومه(س)
ــ  پا به پای ولایتسخنان رهبر معظم انقلاب در اجتماع عظیم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)

بخش دوم: گزاره مجمع (خلاصه‌ای از فعالیت‌های جدید مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم السلام) 
ــ 
بیانات اعضای شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) 
ــ رییس جدید دانشگاه بین المللی اهل‌بیت علیهم السلام معرفی شد 
ــ خلاصه برخی فعالیت‌های دبیرکل مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) در چهار ماهه اول 1396
ــ گزارش مصور سفر دبیرکل به غرب آفریـقا 
ــ پنج جلوه از حیات فاطمه زهراء(س) برای الگوگیری زنان و مردان 
ــ نامه دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) به سران سازمان‌های بین‌المللی در پی تشدید اقدامات نابخردانه آل خلیفه 
ــ پاسخ "موگرینی" به نامه دبیرکل مجمع 
ــ سفر معاونان امور بین الملل و امور اجرایی مجمع جهانی اهل بیت(ع) به پرتغال 
ــ گزارش معاون امور اقتصادی مجمع درباره کمک به یمن 
ــ گفتگو با معاون امور فرهنگی مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره سالروز تخریب قبور ائمه(ع) در بقیع 
ــ گفتگو با دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) درباره سالروز تخریب قبور ائمه(ع) در بقیع 
ــ تبرائیان: خبرگزاری ابنا با امکانات بسیار محدود، تأثیرات بین المللی بزرگی دارد 
ــ نشست‌ تخصصی "صراط السوی" در مشهد، با موضوع مهدویت 
ــ اولین گردهمایی مجمع اروپایی بانوان پیرو اهل‌بیت(ع) در آلمان 
ــ مراسم گرامی داشت شهدای مدافع حریم فقاهت در قم 
ــ چهارمین جشن دانش آموختگی دانشگاه بین المللی اهل بیت(ع) 
ــ افتتاح دانشکده علوم اسلامی دانشگاه بین‌المللی اهل‌بیت(ع) در قم 
ــ دو همایش مبغلین عراقی برگزار شد 
ــ برنامه‌های مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) برای دهه کرامت 
ــ اولین جلسه ستاد اربعین مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) "برای صفر 1439" 
ــ تازه‌های انتشارات مجمع/ معرفی کتاب‌ها و مجلات جدید مجمع به زبان‌های مختلف 
ــ تازه‌های فناوری اطلاعات مجمع/ معرفی نرم‌افزارهای جدید مجمع به زبان‌های مختلف

ادامه در لینک اصلی

http://fa.abna24.com/news/%D8%A7%D8%AE%D8%

سائر لینک ها

http://ahl-ul-bayt.org/fa/books?id=928

http://www.magiran.com/magtoc.asp?mgID=4881

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ مرداد ۹۶ ، ۰۷:۳۹
عباس جعفری (فراهانی)

«توحش» جزء مبانی اعتقادی و رفتاری تکفیری ها از جمله داعش است که آن را اجرا می کنند. با این اقدامات می خواهند مخالفان خود را ترسانده تا نتوانند جلوی آن ها بایستند.

حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، کارشناس مذاهب اسلامی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری – تحلیلی مساجدنیوز، درباره منشأ رفتار تکفیری ها با اسرا به ویژه جدا کردن سر از تنشان خاطرنشان کرد: در آموزه های دینی و تاریخ و سیره پیامبر(ص) و امامان معصوم(ع) چیزی با عنوان رفتار ناجوانمردانه با اسرا نداریم.
وی افزود: در تعالیم قرآن و روایات نیز بسیار درباره رحم، مروت و … پیامبر(ص) با اسرا مطرح شده است. در موارد فراوانی حضرت محمد(ص) به مسلمانان دستور داده اند تا با اسرا خوش رفتاری کنند. به آن ها آب، غذا، پوشاک و… بدهند. روح تعالیم اسلام این است که رفتار با اسرا باید از سر انسانیت باشد.
این کارشناس مذهبی تصریح کرد: امروزه نیز این رفتارهای غیر انسانی با اسرا توسط عده ای که به دروغین و با زر، زیور و زور مدعی رهبری و خلافت اسلامی هستند و منشأشان به خلفای غاصب بنی امیه باز می گردد، صورت می گیرد. فهم و درک غلط غاصبان از معارف دینی این است که مخالفان خودشان را از حوزه ای که خودشان برای دین تعریف کرده اند خارج می دانند.
وی ادامه داد: در گذشته نیز بنی امیه تمام افرادی که با حکومت او مخالف بودند را از حوزه دین جدا دانسته و او را مستحق هر نوع رفتار ناشایست می دیدند. برای نمونه معاویه افزون بر این که سر، دست و پای مخالفانش را قطع می کرد، آن ها را در آتش، قفس حیوانات وحشی و سیاه چاله ها می انداخت. امروزه نیز پیروان بنی امیه مخالفان خود را از دین خارج دانسته و دست به هر جنایتی مانند سربریدن، آتش زدن و… می زنند.
حجت الاسلام جعفری فراهانی، با بیان این که اهل سنت اعتقادی به چنین شکنجه های وحشی که تکفیری ها انجام می دهند ندارد، خاطرنشان کرد: مذاهب دیگر اسلامی مانند معتزله، اشاعره، مالکی، حنبلی، حنفی و شافعی این نوع رفتار خشونت آمیز با مخالفان را ندارد. اهل سنت عمدتاً اعتقادی به چنین رفتارهای وحشیانه نداشته و حتی به معاویه اعتراض داشته و می گویند این رفتارها، تندروی ها و خشونت ها درست نبوده و در اسلام نبوی رحم و مهربانی میان مسلمانان است.
این استاد حوزه، یکی از مبانی جریان های تکفیری و داعش را توحش برشمرد و خاطرنشان کرد: تکفیری ها معتقدند برای به قدرت رسیدن، سلطه پیدا کردن بر مسلمانان و نابود کردن دشمنان دور و نزدیک باید توحش کرد. از نظرشان دشمنان دور هم شامل یهودیت و مسیحیت می شود و دشمن نزدیک مسلمانانی هستند که به آن ها اعتقاد ندارند. پیروان اهل بیت(ع) را دشمنان نزدیک می دانند و آن ها را به رافضه و مرتد متهم می کنند. می گویند باید دشمنان نزدیک را از سر راه برداشت تا بتوان به دشمن دور رسید و آن ها را به اسلام دعوت کرد.
وی اضافه کرد: توحش جزء مبانی اعتقادی و رفتاری تکفیری ها از جمله داعش است که آن را اجرا می کنند. با این اقدامات می خواهند مخالفان خود را ترسانده تا نتوانند جلوی آن ها بایستند.
حجت الاسلام جعفری فراهانی ضمن تسلیت شهادت محسن حججی عنوان کرد: تکفیری ها بدانند این گونه رفتارها ترسی در دل شیعیان ایجاد نمی کند. شیعیان برای دفاع از حریم اهل بیت(ع) و اسلام حاضر هستند جان و مالشان را فدا کنند. جامعه اسلامی نیز بداند اگر با افکاری انحرافی مبارزه نکنند گرفتار مشکل می شود. در برابر این ها باید دفاع فرهنگی و نظامی داشته باشیم.

لینک اصلی

 http://masajednews.ir/?p=42751

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مرداد ۹۶ ، ۱۲:۵۰
عباس جعفری (فراهانی)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مرداد ۹۶ ، ۰۹:۵۷
عباس جعفری (فراهانی)

بخشی از رهنمودهای مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای”دام ظلّه” پیرامون خطر وهابیت:

« … مردم را به دست هایی که امروز وحدت را می شکنند، توجه بدهید. با مردم هم صریح حرف بزنید. امروز، آن دستی که آمریکا علیه وحدت تجهیز کرده، عبارت از همین دست پلید وهابیت است. این را صریح به مردم بیان کنید؛ پرده پوشی نکنید. از اوّل وهابیت را برای ضربه زدن به وحدت اسلام و ایجاد پایگاهی– مثل اسرائیل– در بین جامعه ی مسلمان ها به وجود آوردند. همچنان که اسرائیل را برای این که پایگاهی علیه اسلام درست کنند، به وجود آوردند، حکومت وهابیت و این رؤسای نجد را به وجود آوردند تا داخل جامعه ی اسلامی، مرکز امنی داشته باشند که به خودشان وابسته باشد و می بینید هم که وابسته اند ... . شما باید مسلمانان و حاکم اسلامی واقعی را هم از اینجا بشناسید … . وهابیت بر مبنای ایجاد اختلاف بین مسلمین به وجود آمده است …». [سخنرانی در دیدار گروهی از روحانیون و ائمه جمعه و اساتید حوزه های علمیه اهل سنت، تاریخ ۱۳۶۸/۱۰/۵]

Image result for ‫حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی‬‎

به گزارش مساجد نیوز , حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، تشریح کرد؛

اشاره:

در باره این که آیا محمد بن عبدالوهاب (مؤسس فرقه وهابیت) تحت تأثیر استعمارگران و اجانب، آراء و پندارهاى خود را مطرح کرده است یا خیر، آیا فرقه وهابیت را استعمار انگلستان و استکبار جهانی تأسیس و راه اندازی کرده است، بحث هاى مختلفى مطرح است. در این زمینه دو کتاب، یکى با عنوان فارسى «خاطرات مستر همفر» و دیگرى با عنوان «تاریخ آل سعود» از فردى به نام مستعار «ناصر السعید» موجود مى باشند. در این نوشتار کوتاه به بررسى و نقد این دو کتاب مى پردازیم: کتاب اول، که با عنوان «مذکّرات هِمفر» براى نخستین بار در بیروت، توسط مترجم ناشناس لبنانى (مخفف د. ج، ح) از زبان فرانسوى (بدون اشاره به زبان اصلى، انگلیسى) به عربى ترجمه و در مجموعه اى منتشر نمود؟!. (ترجمه فارسى آن نیز مکرّر در ایران و سایر کشورها چاپ شده است) سخنانى آمده است. از جمله محمد بن عبدالوهاب و محمد بن سعود را متهم به ارتباط با انگلستان مى کند!؟. البته سخنان دیگرى هم در آن آمده که به دلیل اهمیت آن، ابتدا مرورى کوتاه به مطالب کتاب نموده و در پایان آن را نقد مى کنیم. در کتاب دوم، که با عنوان «تاریخ آل سعود» تألیف ناصر السعید منتشر شده، نویسنده، خاندان آل سعود و محمد بن عبدالوهاب را به یهودی بودن متهم می کند. نقد این کتاب نیز در ادامه می آید. امروز برای همگان (مسلمانان و غیر آنها) روشن شده است که افکار، ایده ها و عملکرد و فعالیت های این فرقه منحرف از روی جهل، نادانی و برداشت های انحرافی از دین (قرآن و تاریخ و حدیث) و به طور کامل در خدمت دنیای غرب و استکبار جهانی و استفاده آنها در ایجاد تفرقه و درگیری و جنگ و خون ریزی میان مسلمان ها (اهل سنت و پیروان شیعه) می باشد.

۱-کتاب خاطرات مستر همفر(همفری)

فصل اول

مستر همفرى(Mr.Humphre/y) مى نویسد:

«مدت ها بود که دولت بریتانیاى کبیر، به موضوع نگهدارى مستعمرات و پابرجایى امپراتورى بزرگ خود مى اندیشید; اکنون وسعت این امپراطورى تا بدان جا رسیده که منظره طلوع و غروب خورشید را در دریاهاى آن مى توان دید، با اینهمه، جزیره بریتانیا در مقایسه با مستعمرات بی شمارش، مانند سرزمین هاى هند، چین، کشورهاى خاورمیانه و نقاط دیگر، بسیار کوچک به نظر مى رسد. از سوى دیگر، استعمار بریتانیا در همه این سرزمین ها یکسان نیست. در بعضى ممالک ظاهراً اداره امور در دست مردم آن جاست، اما سیاست فعال مستعراتى به صورت کامل، در آن نقاط انجام مى شود و چیزى نمانده که استقلال ظاهرى این کشورها، نیز نابود شود و از هر جهت تابع بریتانیا گردند. بنابر این بر ما لازم است که در چگونگى اداره مستعمرات خود دوباره اندیشه کنیم و مخصوصاً به دو نکته توجه لازم را مبذول نماییم:

۱ـ اتخاذ تدابیرى به منظور تحکیم نفوذ دولت امپراطورى بریتانیا، در مناطقى که اکنون به صورت کامل مستعمر این کشورند.

۲ـ تنظیم برنامه هایى براى به چنگ آوردن و در اختیار گرفتن سرزمین هائی که هنوز کاملاً در دام استعمار نیفتاده اند.

وزارت مستعمرات انگلیس براى اجراى برنامه هاى ذکر شده، احساس ضرورت مى کرد تا به هر یک از این مناطق (مستعمره یا نیمه مستعمره) هیأت هایى براى جاسوسى و کسب اطلاعات لازم گسیل دارد ... .

ادامه در لینک اصلی 

http://masajednews.ir/?p=41736

https://www.mouood.org/component/k2/item/16492

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ مرداد ۹۶ ، ۰۸:۵۳
عباس جعفری (فراهانی)
از سوی پایگاه تحلیلی دیدبان؛

به گزارش دیدبان، شماره نهم هفته نامه الکترونیکی «نقطه رهایی» از سوی پایگاه تحلیلی دیدبان منتشر شد.

به گزارش دیدبان، شماره نهم هفته نامه الکترونیکی «نقطه رهایی» از سوی پایگاه تحلیلی دیدبان منتشر شد.

در این شماره به برخی تحولات منطقه غرب آسیا از جمله وضعیت داعش در کشورهای افغانستان و پاکستان، مدل‌شناسی تروریسم در گروه‌های مسلح بنیاد‌گرا و نبرد سرد میان جاسوسان گروه های تروریستی طالبان و داعش پرداخته شده است. 

برای دریافت روی لینک زیر  کلیک کنید

دانلود

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ مرداد ۹۶ ، ۱۴:۰۶
عباس جعفری (فراهانی)

14 مرداد ماه 1285 هجری شمسی، مظفر الدین شاه قاجار با خواست چهارگانه متحصنین در قم، شهر ری و ... که شمار آنان به بیش از ده هزار تن رسیده بود، موافقت کرد و دستور داد که کالسکه های سلطنتی و درشکه های موجود در تهران برای باز گرداندن متحصنین به شهرری فرستاده شوند و در تهران با عین الدوله (رئیس الوزراء) برای اجرای خواست های خود مذاکره کنند.

اشاره:
14 مرداد ماه امسال(1393 شمسی)، یک صد و ششمین سال روز صدور فرمان مشروطیت است. 14 مرداد ماه 1285 هجری شمسی، مظفر الدین شاه قاجار با خواست چهارگانه متحصنین در قم، شهر ری و ... که شمار آنان به بیش از ده هزار تن رسیده بود، موافقت کرد و دستور داد که کالسکه های سلطنتی و درشکه های موجود در تهران برای باز گرداندن متحصنین به شهرری فرستاده شوند و در تهران با عین الدوله(رئیس الوزراء) برای اجرای خواست های خود مذاکره کنند. 
انقلاب مشروطیت با گران شدن قند و شکر به علت جنگ ژاپن و روسیه در خاور دور، آغاز شده و روی بهای سایر اجناس تاثیر گذاشته بود، زیرا که علاء الدوله(حاکم تهران) بدون توجه به علت گرانی که از خارج تحمیل شده بود چند تاجر از جمله سید هاشم قندی را فلک کرده بود که بازاریان به روحانیون متوسل و اعتراض و اعتصاب و تحصن آغاز شد.
مقاله پیش رو، به قلم حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی در پی روشن ساختن زمینه بروز، علل ایجاد کننده و شرح حوادث  دوران یک ساله «استبداد صغیر» است. امید است که مقبول علاقه مندان افتد و خوانندگان عزیز پس از مطالعه نگارنده را به موارد اشتباه مطلع سازند.

1-    نهضت مشروطیت
نهضت آزادی خواهی، ضد استبدادی و ضد استعماری مشروطیت، که پس از پذیرش اسلام، درخشان ترین رویداد سیاسی – اجتماعی ایران محسوب می گردد، از نخستین سال های سلطنت ناصرالدین شاه اندک اندک آغاز شد و تا پایان حکومت قاجاریان ادامه یافت.
هدف مردم مسلمان که عقب ماندگی کشور و فساد وستم شاهان قاجار و سلطه بیگانگان به جان آمده بودند، آن بود که با این نهضت از بند حاکمان ظالم و سلطه آن ها، رهائی یابند و قوانین اسلام را به اجرا در آورند.
از عوامل متعددی که، در کنار رهبری روحانیان و روشنفکران آگاه و دلسوز، به بیداری مردم انجامید می توان به این موارد اشاره کرد: انتشار روزنامه و کتب مذهبی، ورود مظاهر تمدن غرب از قبیل تلگراف، برق، دوربین عکاسی و تلسکوپ، تاسیس مدرسه نظام، آموزش و رواج زبآن های خارجی، رونق علوم جدید، ورود صنایع نوین مانند ذوب آهن و مس، پارچه بافی، کبریت سازی، ایجاد کارخانه تفنگ سازی و ... .
در این میان عواملی وجود داشت که بر شتاب این نهضت افزود. این عوامل به طور خلاصه عبارتند از:
-واگذاری امتیاز به بیگانگان و استقراض های فراوان از آن ها؛
-ستم و بی عدالتی بی اندازه حاکمان و درباریان؛
-فساد فراگیر و هرج و مرج در کشور.
نهضت مشروطیت ایران سر انجام با صدور فرمان مشروطیت در سال 1324هـ.ق به پیروزی نهایی نزدیک شد و نتایج درخشانی نیز در پی داشت، ولی متاسفانه به علل متعددی– که ما به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد – به نتیجه کامل نرسید و با موانع فراوانی برخورد کرد!.
یکی از مواردی که در روند این نهضت وقفه ایجاد کرد و تا مدتی باعث دور ماندن اهداف مردم در مبارزه گردید، دورانی است که از به توپ بستن مجلس در تیر ماه 1287هـ. ش آغاز می شود و در تیر ماه 1288هـ.ش(حدود 1 سال) با پناهنده شدن محمدعلی شاه به سفارت روس پایان می پذیرد. این دوران را «استبداد صغیر» نامیده اند .
هر چند که دوره استبداد صغیر محمدعلی شاهی دوره سرکوب جنبش مشروطه بود، اما مجاهدت‌های سرداران و ملت مقاوم ایران از بختیاری‌های دلاور گرفته تا آذری‌های سلحشور در نهایت با تسخیر پایتخت به دست مشروطه خواهان پایان یافت و محمدعلی شاه به سفارت روسیه پناهنده شد و به او اجازه داده شد تا از کشور خارج شده و به بندر ادسا در روسیه بگریزد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۵ مرداد ۹۶ ، ۰۷:۴۶
عباس جعفری (فراهانی)