تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان

تاریخ اسلام و تشیع
تاریخ اسلام و معاصر ایران و جهان
.....
بایگانی
پیوندها
طبقه بندی موضوعی

حجت الاسلام عباس جعفری فراهانی، دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) در گفت وگو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان با اشاره به اینکه مهدویت موضوعی است که مورد بحث و تایید تمام مذاهب و ادیان آسمانی و غیرآسمانی است، اظهار کرد: آخرالزمان و مهدویت از یک منظر نظریه، عقلانی و انسانی است، به این معنا که معمولاً انسان ها با مجموعه ای از مشکلات فکری، دنیایی و ... روبرو هستند و زمانی که مشکلی برای آنها ایجاد می شود، به دنبال یک منجی، ناصر و نجات دهنده می گردند و این در زمره حوادث و مشکلات اجتماعی که سختی های بسیاری را برای مجموعه انسان ها ایجاد کند، وبژه تر است، در این مواقع، انسان ها به دنبال منجی بزرگتری می گردند.

وی با بیان اینکه در گذشته نیز در ادیان مختلف اعم از یهودیت و مسیحیت موضوع منجی و موعود مطرح شده است، تصریح کرد: برخی از جمعیت ها و ملت ها، در راه تشخیص و یافتن این منجی و موعود، خطا رفته اند و برخی نیز توانسته اند، مسیر صحیح را تشخیص دهند و این در جهان اسلام بسیار مشهود است.

جعفری فراهانی ادامه داد: براساس ادله اربعه شامل عقل، قرآن، سنت پیامبر(ص) و اجماع، منجی و مهدویت دارای سند و پشتوانه قوی است، در بحث عقل، حکم این است که در مواجهه با مشکلات و سختی ها باید به دنبال ناجی برویم تا بتوانیم آن را حل کنیم و در آیات قرآن کریم نیز موضوع مهدویت و آخرالزمان مطرح شده است.

کارشناس فِرَق و مذاهب اسلامی با اشاره به آیاتی از قرآن کریم که به مهدویت و آخرالزمان پرداخته است، گفت: آیاتی از قرآن به مسئله موعود و آخرالزمان اشاره دارد: «وَ لَقَدْ کَتَبْنَا فىِ الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِىَ الصَّلِحُون[سوره انبیاء/105]؛ و ما در زبور- پس از تورات- نوشته‏ایم که این زمین را بندگان صالح من به میراث خواهند برد.» یا در آیه دیگر آمده: «وَ نُریدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثینَ[سوره قصص/5]؛ ما می خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم» همچنین است آیه: «بَقِیَّتُ اللَّهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ[سوره هود/86]؛ آنچه خداوند برای شما باقی گذارده (از سرمایه های حلال)، برایتان بهتر است اگر ایمان داشته باشید» که تفسیر به وجود منجی و حضرت مهدی(عج) شده است.

وی با بیان اینکه در زمینه سنت و روایات نیز، پیرامون منجی و آخرالزمان بحث فراوانی به میان آمده است، گفت: در زمینه اجماع نیز مهدویت و آخرالزمان مورد اجماع علمای مذهبی و دینی قرار دارد و مراجع نیز به آن تاکید دارند که در نهایت می توان گفت؛ منجی و آخرالزمان بحثی مورد اتفاق ملل گذشته و ادیان مختلف بوده و هم اکنون نیز مورد وفاق است و در آینده نیز خواهد بود.

جعفری فراهانی با اشاره به عقاید و نگرش جریان تکفیری داعش نسبت به آموزه های اسلامی، گفت: داعش یک جریان انحرافی، ساختگی و جعلی است که اندیشمندان واقع بین جهان اسلام از مذاهب شیعه و اهل سنت معتقدند آنها جریانی انحرافی، غلط، دروغین و ساختگی اند.

کارشناس فِرَق و مذاهب اسلامی تاکید کرد: این جریان با شعارهای دروغین و غلط، جوسازی و کارهای رسانه ای و همچنین پشتیبانی استکبار جهانی، خود را به اسلام متصل می کند و اندیشمندان مختلف مذاهب اسلامی شیعه و اهل سنت تلاش دارند که انتساب داعش به اسلام را رد کنند و پرده دروغین آنها که با شعار «لا اِلهَ الا الله، محمّد رسولُ الله» ایجاد شده کنار زده و واقعیت و حقیقت آنها مشخص شود که به لطف خداوند تاکنون زحمات بسیاری در این زمینه کشیده شده و نویسندگان، سخنرانان و متفکران شیعه و سنّی در این زمینه تلاش کردند و بخش هایی از چهره دروغین آنها را نشان داده اند.

وی با بیان اینکه داعشی ها در زمینه آخرالزمان معتقد به دو دیدگاه هستند، ابراز کرد: یکی از آنها جریان دابق است که این دیدگاه ناشی از یک بحث تاریخی است، دابق، روستا و محلی در شمال کشور سوریه است که فاصله 35 کیلومتری تا حلب دارد و با جنوب ترکیه نیز همسایه است که در این روستا، حدود سه هزار نفر زندگی می کنند و دارای تاریخچه ای است که از دو جهت مورد توجه قرار می گیرد.

جعفری فراهانی اضافه کرد: یکی از آنها این است که سلیمان بن عبدالملک، خلیفه اموی بین سال های 96 تا 99 هجری در این منطقه اردو زد و ارتش و سپاه خود را در این محل مستقر کرد تا قسطنطنیه (استانبول کنونی) مرکز مسیحیان را فتح کند و این محل، منطقه ای استراتژیک برای این فتح شد که البته موفق به این مهم نشدند اما در نهایت زمان سلطان سلیم اول، قسطنطنیه به فتح مسلمانان درآمد و امپراطوری عثمانی در این منطقه تاسیس شد.

دبیر شورای کتاب مجمع جهانی اهل بیت(ع) با بیان اینکه این امپراطوری بزرگ قریب 500 سال بر اسلام حکومت کرد، افزود: در زمان جنگ سلیمان بن عبدالملک و بعد سلطان سلیم، به این جهت بنا داشتند به نوعی جهان اسلام را نجات دهند و گسترش حکومت داشته باشند و بعد نیز با رویکرد آمدن سلاطین عثمانی، مشکلات موجود در جهان اسلام از قبیل: پراکندگی کشورها، ضعف و اضمحلال آنها و اختلافات و درگیری ها، برطرف شود و 500 سال نیز به حکومت پرداخت و آنها مدعی هستند که مسلمانان در آن زمان سرافزار شدند و تا مدت ها مشکلی نداشتند.

وی با اشاره به اینکه مهدویت و آخرالزمان همواره در زمان هایی که فتنه ها، آشوب ها و سختی هایی برای ملت ها پدیدار می شود، مطرح می شود، ادامه داد: داعشی ها برای تمسک و استدلال پیرامون واقعه دابق، به روایاتی نیز متوسل می شوند که مثلاً ابوهریره از پیامبر(ص) نقل کرده است: «لا تقومُ الساعةُ حتى ینزلَ الرومُ بالأعماقِ أو بدابقٍ، فیخرجَ إلیهم جیشٌ من المدینةِ من خیارِ أهلِ الأرضِ یومئذٍ، فإذا تصافوا، قالتِ الرومُ: خلُّوا بیننا وبین الذین سَبَوا منا نُقاتلُهم، فیقولُ المسلمون: لا واللهِ لا نُخلِّی بینکم وبین إخوانِنا، فیُقاتلونَهم، فیُهزمُ ثلثٌ لا یتوبُ اللهُ علیهم أبدًا، ویُقتلُ ثلثٌ هم أفضلُ الشهداءِ عندَ اللهِ، ... ؛ آخرالزمان یا قیامت برپا نمی شود، مگر زمانی که رومیان به اعماق یا دابق هجوم می آورند. پس در آن روز لشکری از مدینه که از خوبان اهل زمین هستند به سوی آنها روانه می شوند. پس یک سوم آنها کشته می شوندکه برترین شهدا نزد خداوند هستند و یک سوم دیگر فاتح می شوند که به هیچ فتنه ای دچار نمی گردند. سپس قسطنطنیه را فتح می کنند ... پس در آن زمان عیسی مسیح نزول می کند ... پس چون دشمن خدا او را می بیند، مانند نمک در آب حل می شود».

جعفری فراهانی گفت: داعشی ها خود را متصف به این روایات دروغین می دانند و خود را برترین مسلمانان می نامند و معتقدند درگیری و دشمنی اصلی آنها با دشمن بعید یعنی جهان کفر و مسیحیت است و دشمن قریب خود یعنی شیعیان را هم رافضه می خوانند و مدعی هستند که آخرالزمان در حال فرا رسیدن است و ما در منطقه دابق و اعماق قیام کرده ایم و در حال پیش روی هستیم!!

وی در پایان بخش نخست از سخنان خود با اشاره به اینکه داعشی ها معتقدند، زمینه قیامت با کارهای آنها پدیدار خواهد شد، خاطرنشان کرد: داعشی ها معتقد هستند، عیسی (ع) در این منطقه فرود خواهد آمد و مدعی هستند در نهایت پیروزی برای آنهاست ولی شکست و فرار آنها از کوبانی و از دست دادن مناطق اشغالی نشان داد تطبیق حوادث آخر الزمانی با افکار پوچ و خیالی داعش تصوری ابلهانه و دروغین است که همه مسلمانان جهان و به ویژه نخبگان می بایست هوشیار باشند و تلاش کنند تا طبقات ضعیف مردم، فریب تبلیغات فریبنده تکفیری ها را نخورند و به لشکر داعش و دیگر جریان های انحرافی ملحق نشوند.

ادامه دارد ...

لینک بخش اول

http://www.shabestan.ir/detail/News/651086

سوءاستفاده های داعش از روایات و نشانه های آخرالزمانی

لینک بخش دوم 

http://www.shabestan.ir/detail/News/651174


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۶/۰۶/۲۱
عباس جعفری (فراهانی)

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
تجدید کد امنیتی